Krogarna vill ge unga ännu lägre lön.

Krogarna vill ge unga ännu lägre lön. Det är inte så länge sedan krogarna fick en momssänkning. Vissa krogar har anställt mera folk medan andra fått mer i vinst medan priserna sedan prisnivån legat fast.

I avtals rörelsen kräver företagen lägre löner för de unga som de anställer. Jag tycker det visar på en inställning där inte restaurangerna visar på ansvar för framtiden och att de inte tycker att den unga personal som de har gör rätt för den redan låga lön som de idag har.

Jag förväntar mig att de fackliga organisationen inte går med på arbetsgivarnas krav där man skulle bygga in ålders diskrimierade lönesystem.

Det är våra unga som får lida mest. Först ska de bilda familj och i boet köpa de saker som man saknar och så ska man jobba till lägre löner bara för att man är unga.

Det är en felaktig syn på arbete. Många avtalsområden har numera en individuell lönesättning där man får mera betalt ju bättre man jobbar och de kraven har kommit från arbetsgivarsidan och avtal har träffats.

Resturangnäringen måste också lösa problemet med att kunna ordna heltider. Det är märkligt att först fick man en sänkning av momsen och nu vill de dessutom införa ungdomslöner . Hur ska ett serviceyrke bli attraktivt bland våra ungdomar när arbetsgivarna inte inser att de ska betala bra löner, ha goda anställningsvillkor. Jag skulle också tro att man bra utbildad personal men även ge de som nyanställs ordentlig introduktion i jobbet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.