Karolinska sjukhuset ett skandalbygge

Karolinska sjukhuset ett skandalbygge. Igår fick vi ny information nämligen att en av underentrepanörerna på Karolinska var ett företag som jag tycker ska vara helt utestängda från den Svenska marknaden. Hur ett företag som Skanska nedlåter sig till att anlita en entreprenör som detta företag är helt obegripligt.

Med den kunskap Skanska har borde de ha vetat att det företag de anlitat inte följer de regler som finns på Svensk arbetsmarknad. Den typen av företag som inte följer de regler som finns på svensk arbetsmarknad är ett direkt hot mot dem själva eller vill de bara hålla på att pina andra företags arbetare. Det har framkommit att det inte bara är jobbarna som fått slita man har också gett fasen i att betala skatter och antagligen stoppat pengar i egen fick. Jag trodde i min enfald att Skanska skulle följa de regler som finns i Sverige på arbetsmarknaden.

Det här visar på att vid offentliga upphandlingar ska man i anbudsunderlagen kräva att alla ska teckna kollektivavtal. Det finns många fördelar med detta och då är det fackens som har att se till att de följer ingångna avtal. Nu ville inte alliansen och Sverigedemokraterna inte ha det så och det drabbar landstinget i Stockholm med mindre intäkter till landstinget då flera löntagare i stället jobbade svart. Skanska har skämt ut sig ordentligt men det har även allianspolitikerna som inte hade en riktig kontroll på bygget. Filippa Reinfeldt är den som hade det yttersta ansvaret för hur upphandlingarna gjordes och det problemet finns på fler områden.

Jag tillhör de sossar som inte är emot entreprenader i offentlig sektor men gör man det måste man kunna veta vad man vill ha och kunna beställa. Hela alliansen har tjänat på att det ska finnas kollektivavtal på arbetsplatserna då har man sluppit att pengar runnit ut i Sverige på en svart marknad.

En kommentar

  1. Roland Larsson

    Hej! Jag har sedan länge varit mycket kritisk till EU- man kan nog se ett resultat av detta i Karolinska institutets bygge. Det är, tycker jag, en manifestation av hur dåligt vår medlemskap i EU fungerar. Vi har ju dessutom massor av regler som förstört tillexempel i min kommun Nordmaling. Taxi och hemtjänst lider av fruktansvärda brister, som har blivit högt kännbara inte minst för vårdtagare inom äldre och demensvård, där det är ytterligare viktigt med kontinuitet och att inte skapa störningar. Av en ödets tvingades jag själv, på grund av min egen sjukdom, att söka resa denna första dag när Nordmalings kommuns resetjänst föll för EU:s direktiv för uppköp. DEt var inte roligt, det var inte något att ta lätt på, det var verkligen att se hur EU:s uppköpsregler helt kan förändra en liten kommun i Norrland. Det var att se hur EU:s regler kan helt omskapa och förstöra möjligheter för små familjeföretag i Norrland inland att fortsätta bedriva verksamhet som befolkningen varit nöjd med i minst 50 år. Jag hoppas du kommenterar detta tragiska skeende på något sätt och inte ”köper” EU-reglerna hewlt. Du är ju ändå född här i Nordmalings kommun. Nu har de EU-reglerna skapat stora problem, åtminstone för en del företagare. Är inte det viktigt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.