Billig el i Umeå är mycket bra.

Billig el i Umeå är mycket bra. Villaägarna presenterade i går en ranking på kommunerna när det gäller elpriserna. Det har självklart sina orsaker.

Vi har ett välskött kommunalt energibolag som producerar fjärrvärme, lite el, köper in och säljer el och äger och driver allt lokalt el-nät.

Umeå tillhör de allra billigaste kommunerna enligt villaägarnas ranking och det är bara 8 som har lägre elpris.

I Umeå kostar elen för en normalvilla 33 219 kr inklusive skatter och avgifter. Snittpriset för landet är drygt 2 600 kr högre och ligger 35 853 per år.

Vi är stolta över vårt energibolag och jag är helt säker på att prisskillnaden beror på att nätavgifterna i umeå är den främsta orsaken.

En gång i tiden köpte vi över Vattenfalls nät och fördessa invånare blev det en bra ekonomisk affär.

I Umeå ville flera av högerpartierna sälja ut vårt energibolag men de stoppade upp när de kände att de inte hade Umeåborna med sig. Det är ingen garanti att inte det kan komma igen om de får styra

Det var en trend på många ställen att kommunerna skulle sälja ut energibolagen och det var många som gjorde detta och det har kostat skattebetalarna mycket pengar och framför allt energikonsumenterna.

I vårt fall visar det sig att det har varit bra att ha kvar vårt energibolag och det var också på väg till en radiodebatt med dåvarande moderata kommunalrådet om utförsäljningen om Umeå Energi som jag lanserade min slogan röstapå Holmlund så slipper du Ågren. Det var det året man lanserade Ågren som moderat kandidat och jag tror den sligan håller ännu bra mycket längre

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.