Idag träffas de störsts politiska makthavarna

Idag träffas de störsts politiska makthavarna. Det är idag i Helsingfors som Putin och Trump ska träffas. Trump han anlände i går och hade något möte med Finlands president. Lite märkligt på ett sätt för i Finland har inte presidenten någon avgörande makt, kanske lite mera än vår kung.

Vad man ska prata om är väl inte något avgörande för världen även om jag är helt säker på att Putin kommer att förneka all inblandning i det amerikanska valet och då säger Trump säkert att han tror på Putin. Många tror att kriget i Syrien kommer upp och det vore önskvärt om även frihandeln var på dagordningen. Lite om Nordkorea och dess kärnvapen finns säkert med .

Vi får nog vänta och se vad som kommer ut av ett möte mellan dessa herrar som inte tidigare haft den vänskapliga tonen mellan varandra. Jag tror inte det kommer ut så mycket av mötet och inte den militära upprustningen som nu sker där Trump krävt av andra Natoländers satsning på försvaret ska fördubblas. Det tror jag de övriga länderna kommer att tvingas till och det är inte bra för Trump meddelade tidigare att han ställer upp för omval och kommer att vinna för amerikanerna gillar den egoism som Trump driver.

Det är ofattbart att USA fortsätter att låna till sina utgifter och de är väl ett av världens mest skuldsatta folk och den ökar med alla skattesänkningar som sker. Någon gång kommer krisen som det gjort för många andra länder inte minst i Europa och då blir det ännu värre för många länder här i vår del av världen. Vi får inte lura oss in i ett Nato medlemsskap. Det här är en av de viktigaste frågorna i det svenska valet. Ett nej till Nato vill jag ha ett tydligt beslut om.

Vi får nu hoppas att alla tar sitt ansvar så vi inte brinner upp. Det är kruttorrt i våra skogar och det är eldningsförbud och det måste folk veta nu. Om inte är det dåligt med läsförståelsen hos de som bor i Sverige.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.