Gårdsförsäljning av mat och dryck skapar jobb på landsbygden

Jordbruksminister Eskil Erlandsson (C) vill att svenska vingårdar ska kunna bli filialer till Systembolaget. Det skapar fler jobb på landsbygden samtidigt som alkoholmonopolet värnas. Ett bra förslag  och du kan se hans intervju på Svt här.

Gårdsförsäljning av livsmedel sker redan idag vid omkring 700 svenska gårdar. De gårdar som producerar öl och vin borde också ha möjlighet att sälja sina produkter direkt på gården. Viktigt att vi kan skapa fler jobb på landsbygden. Kombinationen mat dryck och turism har stora utvecklingsmöjligheter.

I Finland tillåts gårdsförsäljning av alkohol samtidigt som man har ett alkoholmonopol. Det är viktigt ur folhälsosynpunkt att vi i Sverige också kan utveckla ett sådan form.

En kommentar

  1. Ingemar Wincent

    ”De gårdar som producerar öl och vin borde också ha möjlighet att sälja sina produkter direkt på gården.”

    Inga problem! Det är bara för gårdarna att inrikta sig mot alkoholfri öl- och vinförsäljning så är det fritt fram!!

    Om sådana drycker producerades i Sverige kanske också restaurangerna skulle få ett bättre utbud av alkoholfritt. Som det är nu, så får man många gånger nöja sig med läsk eller vatten när man ”äter fint”…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.