Bättre flyt i vården

Väntetiderna till röntgen är inte accebtabla. När man läser artikeln i VK om den cancerdrabbade patientens väntan på att få en röntgen utförd blir man beklämd. Lika bekymmrad blir man av den uppgivenhet som hon ger uttryck för att bemötandet inte är som vi förväntar oss i vården. Och inte tala om de "hack" i vårdkedjan som hon upplever.

Jag och centerpartiet i landstinget har ständigt lyft fram att vi måste se över och förbättra flytet i vården. För det är en bristfällig logistik som skapar kostnader i vården. Nu pågår sådant utvecklingsarbete och min förhoppning är att det blir bättre. Lika viktigt att vi snabbt får komma till röntgen och det borde finnas garantitider för det också. De besparingar som vänsteralliansen genomför i form av osthyvling leder till att sådana här situationer som cancerpatienten upplever uppkommer.

Allians för Västerbotten har inte ställt sig bakom de besparingar som nu genomförs i landstinget. Vi vill att nödvändiga besparingar ska göras på det som inte är direkt sjukvård och vi måste vara beredd att prioritera vad som är viktigast att landstinget sysslar med. Välfärden och sjukvården är inte betjänt av en otydlig politisk vänstermajoritet och det borde vara slut med att spara med osthyvlar.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.