Övertidsberget i landstinget

Läkarnas övertidsberg motsvarar 40 heltidstjänster som läkare. Det kunnde vi höra i morgonens sändningar i Västerbottensradion. Detta visar i än högre grad att vi måste i landstinget göra något åt problemet att läkarna inte ingår i en den gemensamma schemaläggningen av vårdpersonalen. Tar man ut läkarnas övertid i kompledighet så förstår ju alla att vården blir lidande. Produktion av vård blir lidande,arbetsmiljön för de som ändå måste upprätthålla vård under den tid läkarna tar ledigt kan inte vara tillfredställande. Och inte minst blir patienterna de som får sitta emellan och inte få den vård de behöver. Varför kunnde då inte landstinget sätta sig ned och hitta en modell för hur vi löser detta. Istället sa majoriteten NEJ till vår motion från centerpartiet som just ville hitta en lösning.

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Hur detta få fortsätta? När ”vanlig” personal arbetar helger, ersätts de med s.k. tillägg för arbete på obekväm arbetstid.

    När läkare gör det, ersätts de med kvalificerad övertidsersättning. Det parti som ändrar på denna orättvisa, kommer jag utan tvekan att lägga min röst på till hösten.

    Men ingen vågar eller orkar sannolikt göra något åt detta. Vårdens överklass med sin fackliga styrka är för stor.

  2. landstingsanställd

    Bra då lägger du ingen röst på alliansen, för det är Olle E
    och hans borgargäng som är förhandlingspart/arbetsgivare,d.v.s de är majoriteten i Sveriges Kommuner och Landsting.

  3. Olle Edblom

    Svar till landstingsanställd (2010-06-02 15:30)
    Den här ordningen om att läkarnas schemaläggning inte har lösts i avtalsförhandlingar är inget nytt problem. Däremot har SKL nu sagt att man ska lyfta frågan på något sätt i den kommande avtalsrörelsen. Äntlingen och jag kommer att fortsätta rösta på alliansen som tar tag i problemet och dessutom har sett till att vi får fler läkarutbildningsplatser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.