Landstingsvalet det glömda valet

Så är nu äntlingen landstingsvalet färdigräknat. En reflexion är att trots avsaknad av tydliga politiska ledare för majoriteten i landstinget och avsaknad av tydligt budskap vad de ville göra för att klara ekonomi,tillgänglighet och de utmaningar som landstinget står inför så ökar den rödgröna majoriteten sin väljarandel och sina mandat. Det glömda valet är landstingsvalet och det motiverar att vi borde ha skilda valdagar . Då kan vi bättre få en politisk diskussion om de regionala och lokala frågorna i kommunen,länet och landstinget.

För centerpartiet blev vi två mandat färre i landstinget. Men glädjande så har vi med hjälp av en ungdomslista fått in två nya unga ledamöter som är under 25 år. Framtiden känns trygg att det finns ungdomar som vill vara med och demokratiskt styra de så viktiga välfärdsfrågor som landstinget ansvarar för.

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Pia Bernthling (C)

    Ja visst känns det som att alndstingsval är det glömda valet och dränks i riksdags och kommunvalet..
    I sörmland har rött fortfarande starkt fäste men med MP och FP, trots arvodesskandaler och annat..så har väljarna valt samma linje men med SD som marcherat in i landstinget.
    Skilda val borde kanske vara ngt så folk kan koncentera sig på skillnaden vad gäller olika fullmäktige de väljer till…

  2. AM

    Visst måste det kännas bittert att alliansens politik var mindre trovärdig än den rödgröna?

    Avsaknaden av politiska ledare och folkligt förankrade lösningar på de frågor du nämner inom alliansen var ju i så fall ännu tydligare?

    Du får nog göra den analytiska läxan lite bättre än så här för att skapa ett förtroende hos väljarna.

  3. Mattias Larsson

    AM: Vilken politik som var mer eller mindre trovärdig kan givetvis diskuteras eftersom det är svårt att bedöma en politik som inte finns – Avsaknad av budget!

    Pia: Helt riktigt att landstingsvalet är bortglömt.

    Mattias

  4. Åsa Svedmark

    Igår skrev VK om landstingets beslut att inte upphandla privat sjukgymnastik utan låta hälsocentralerna utöka sina tjänster istället. Att vara småföretagare och sjukgymnast med statligt finansiella medel blir en omöjlighet för de allra flesta, dessutom är de flesta kvinnor, något för Centerpartiet att reagera mot?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.