Petter Nilsson(SD)

LO: S bör söka stöd hos SD för pensionerna!

Har tidigare skrivit om SSU:s debattinlägg i Expressen tidigare i år, där bland annat förbundsordförande skrev följande:

3. Höj pensionerna
Sverigedemokraterna presenterade nyligen förslag om att höja pensionsavgifterna för kunna höja pensionerna. Att pensionerna är alldeles för låga har SD rätt om. Det måste vi som socialdemokrater erkänna.

Socialdemokraterna har sagt sig vilja höja pensionsavgifterna för att höja pensionerna för arbetare som slitit ett helt yrkesliv. Men har inte gjort det på grund av att högerpartierna C, L, KD och M bromsar detta i pensionsgruppen.

Utöver Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna vill Vänsterpartiet höja pensionerna. Det räcker för en majoritet. Det finns inget egenvärde i att sitta i en parlamentarisk grupp om den inte klarar av att leverera det vi vill: höjda pensioner. Lämna pensionsgruppen och lägg fram ett förslag i riksdagen om en höjning av pensionsavgifterna.

Många sympatiserar med Socialdemokraternas idéer och politik. Men allt för många upplever i dag att det är ett för stort glapp mellan vår retorik och vad vi faktiskt gör. För att öka stödet för Socialdemokraterna är det därför helt avgörande att vi vågar ta strid för vår politik. För vem ska göra det om inte vi själva?

Efter detta utspel från SSU har nu också LO:s ordförande Susanna Gideonsson också sagt att hon också vill att S höjer pensionerna, samt med stöd av SD. Detta i en intervju i DN.

Det är förstås en riktig analys av läget av LO-ordföranden. Självklart behöver pensionerna höjas. Samtidigt är det förstås viktigt för henne att LO-medlemmarna också har förtroende för henne och organisationen.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 kommentarer

 1. Maria

  SD föreslår också en tillbakagång till möjlighet för löntagare att själva betala in pensionsförsäkring och göra avdrag för detta Mycket bra, då den egna kontrollen över pensionen ökar!

   • Marko

    Js, skulle önska SD höll sig ifrån kortsiktiga populistiska utspel.
    Ha en politik som finansierar detta genom fler som arbetar och färre som har rätt till pension istället för mera avgifter.

    • Kim

     Önska kan man ju, men precis som för vpk, förlåt v, så är det ju lätt att lova allt till alla. Men det är ju lättare att vara populistisk. Och som synes går ju många på det.

    • Lars

     Jag har förstått det som att man skulle använda en del biståndspengar till pensioner i stället. Sverige ger ju mycket bistånd som man inte riktigt vet vad det används till. Och det är svårt att veta egentligen, En krigisk regering kan ju ofta ganska lätt t.ex. minska sitt lands sjukvårdsutgifter med hjälp av det bistånd man får om det ges för att köpa sjukvårdsmaterial, och i stället använda pengarna man får över genom att själva köpa mindre sjukvårdsmaterial eller sälja sjukvårds i sin tur till att i stället köpa krigsmaterial.

   • Kim

    Utveckla gärna.
    Vad är en bra pension?
    Vilka får det och vilka får inte?
    Jag har en svärmor som främst varit hemma med barn och hem. Menar du att hon har en bra pension?

 2. Brorson

  ”Moderaterna tänker stoppa trygghetspensionen som är till för de som slitit ut sig på jobbet. Vilken syn på folk som slitit hårt” skrev Holmlund igår. Man kan förledas att tro att det är en förmån, som redan finns. Men tydligen handlar det bara om att sänka kravet på sjuklighet för att få sjukpension, om man fyllt 60 år. Vad M har sagt och vill, vet jag inte, men har läst att KD – till skillnad mot sossarna – inte vill ha någon nedre åldersgräns för rätten för utslitna att få sjukpension.

  Detta påminner om förra gången S hade makten, alltså före valet 2006, då mängder av fullt friska arbetslösa invandrare tvångs-sjukpensionerades för att minska den öppna arbetslösheten – i syfte att ge sken av låg arbetslöshet i Sverige. Ovana vid svenska förhållanden vågade de inte säga nej, när de hotades med att de i vilket fall som helst skulle mista de bidrag de dittills haft.

  • Marko

   Hycklarkungen plockar alltid små små detaljer och vrider och vänder på dom innan han publicerar i sin propagandablogg.
   Tar man med helheten så ser det annorlunda ut.
   Han vågar inte ta in och bemöta kritik.
   Dvs han beter sig som en sosse helt enkelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.