Petter Nilsson(SD)

Politikerpengarna i Regionen!

Morgonens livesändning

Region Västerbotten har enormt höga arvoden. Vi beslutade om arvodena under senaste regionfullmäktige. Något större mediauppbåd blev det dessvärre inte.

Uppdrag granskning har tagit fram de som har högst arvoden i regionsverige. Västerbotten visar att det alltför länge varit socialdemokratiskt styrt, samt att den klara socialdemokratiska majoriteten också valt att ge ett häftigt arvode också till oppositionen.

Som jag understrukit även för SVT så blir det väldigt märkligt att övriga partier å ena sidan vill göra alltför omfattande besparingar inom vården (vilket gör det svårt för regionen att erbjuda anställda konkurrenskraftiga löner), å andra sidan vill ha enorma arvoden för deras politiska uppdrag.

Det är dels en förtroendefråga. Medborgare och regionmedarbetares förtroende för politiker och demokrati, men det är också en resursfråga.

Alla övriga partier vill göra långtgående besparingar på vården. S+V+MP har en övertro på en effektiviseringsplan som avgående regiondirektör tog fram – och fick bära hundhuvudet för.

M+C+L+KD vill att konsulter ska anlitas för att ta fram en ny effektiviseringsplan.

Ingen av dem vill ta ansvar för faktiska besparingar. Andra ska göra dem.

SD menar att mer pengar behöver gå till vård. Vi föreslår besparingar inom administration, finkultur, champagneprojekt, politikerarvoden men också en överflödig politikerorganisation.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

25 kommentarer

 1. Marko

  Ju längre plan att jobba efter desto bättre.
  Är den 5 år så kan man glida i 5 år och sedan utvärdera resultat.
  Eller bara ta fram en ny och glida vidare..

  Bra att du tar upp detta.
  Synd att det är så tyst i övrigt.
  Var våra skattemedel går bör granskas och publiceras tydligt i alla medier dagligen

    • Mique

     Hur är det med läsförståelsen? Var någonstans, i min korta text, står det, att jag inte vill veta, vart mina skattepengar tar vägen? Jag vet det, enligt den svenska grundlagen, är stats-, region- och kommunbudgetar offentliga och enligt flera internationella organisationer, så har Sverige, en av världens lägsta nivåer av korruption. Däremot, undrar jag var SD får sina pengar ifrån, vilket inte är offentligt.

     • Lars

      Du har inte provat höra av dig till kammarkollegiet, vilka har alla uppgifter om bidrag till partier? Där har du nog svaret på din fråga 🙂

     • Marko

      Världens högsta skattetryck men samhället fungerar inte i närheten av länder med lägre skatter.
      Om det inte är korrupt var tar pengarna vägen?
      Och varför vill du mörka var våra pengar försvinner?

 2. Kim

  Petter – du som gillar grafer – vad sägs om en graf som visar politikerarvodens utveckling ställt mot sjuksköterskelönerna de senaste 25-30 åren? 😉 Då kunde det ju bli en relevant graf … Och ganska talande.

  • Marko

   Graf vänsterstyre elpris.
   Graf vänsterstyre bränslepris.
   Graf vänsterstyre inflation.
   Graf vänsterstyre våldsbrott
   Graf vänsterstyre skjutna
   Graf vänsterstyre våldtagna.

   Graf du efterfrågar visar även den att vänsterstyrens enda syfte är att sko sig själva.

   • Kim

    Hahaha…..

    Goddag själv yxskaft. Här ger jag på ett förslag för att faktiskt samla enkla poäng på verklig fakta, så att ”whatabout-snyftare” faktiskt kan se själva isf grina. Och i detta fall tom till fördel för tex Petter / sd och även dig.

    Då möts man av…. Ja…. diplomatiskt uttryckt förvirrade förslag. Vet du själv vad du vill med det du föreslår? Förstår du drivkrafterna bokom de olika saker du muttrar om?

  • Mique

   Ja hurra, för flera ”ryska” grafer! Men tyvärr, tillhör inte alla som skriver kommentarer på den här bloggen, SD-svansen.

   • Stefan

    ”Mique” verkar inte trivas i landet med alla dessa vita feta lågutbildade män, varför då inte flytta?

    • Mique

     Förutom med de som nämns i texten ovanför, så trivs jag och min familj, alldeles utmärkt här i Sverige. Däremot tycks de som nämns i texten ovanför, inte trivas det minsta lilla, i Sverige.

 3. Jonsson

  ”Men tyvärr, tillhör inte alla som skriver kommentarer på den här bloggen, SD-svansen”.
  Ovanstående är ett exempel på en ofullständig mening.
  Väldigt tvetydigt skrivet, då det kan uppfattas som om debattören tycker det är viktigt att ingå i ”svansen”.

  • Mique

   ”För att förstå ironi, behövs ett visst mått av intelligens”. Varför svar jag någon, som har förminskat sig själv, till ingenting!?

 4. Jonsson

  Mique, försök förstå, att det var ett påpekande.
  Du sluggar vilt, och har ständigt bortförklaringar vid kritik.
  Ja, vad gör du ens som kommentator i bloggen? Är inte det lite över din värdighet…
  Och, ironi; det är att berömma, ge komplimanger, på ett intrikat, i grunden falskt sätt.
  Det är inte vad du gör. Du kör bara härskarteknik, och går på person istället för sakfråga.

  • Mique

   För att använda mig av, en av den här bloggens kommentatöres, mycket snygga modifiering, av ett gammalt ordspråk, ”här pratar vi inte om sten i glashus, snarare om bazooka i glaspalats”. Jag har verkligen lagt manken till, för att lägga mig på samma låga nivå, som de flesta av kommentatörerna, på Petter Nilssons blogg. Att slugga vilt, att ständigt använda ”whataboutyou”-retorik vid minsta lilla kritik, att använda sig av härskarteknik och att gå på person istället för sakfråga, är väl den rådande nivån på Petter Nilssons blogg, har jag rätt eller fel? Hoppsan, en fråga! Nåja, jag förväntar mig inget svar. Var jag ironisk nu? Hoppsan igen, ännu en fråga! Snart imploderar väl Petter Nilssons blogg.

  • Mique

   Jag använder enbart, samma enfaldiga retorik, som sverigedemokraternas svans. Resten av mitt genmäle, kan du fråga Petter Nilsson om. Petter Nilsson, vill inte bli av med sitt lukrativa arbete som regionpolitiker, därför klappar han den sverigedemokratiska svansen medhårs.

   • Ordning o reda

    När du faller så lågt Mique att du anväder, som du själv säger, samma enfaldiga retorik, så visar det bara att du är lika enfaldig för att inte säga mer enfaldig än dom.

   • Mique

    Det ekar på bra, i Petter Nilssons filterbubbla. Javisst ja, inga personangrepp och ”hålla sig till ämnet”. Är det någon som vill hänga med till Jönköping, för att bränna biblar? Det är fullt lagligt att bränna böcker i Sverige. Jäklar också, nu blev det ironi igen, att jag aldrig lär mig! Tjo och tjim, i ekokammaren!

    • Ordning o reda

     Det ska varken brännas biblar eller koranen, det hör till det primitiva. Det folk som vi ser på gatorna i Linköping, Norrköping m fl städer bör lämna landet och flytta till länder där sådant barbariskt beteende som att vandalisera är vardagsmat. Och dåren som bränner koranen skulle aldrig få tillstånd att stå på gator och torg och göra det. Religion är det värsta jäkla gissel som finns och ställer bara till med elände. Hur är man funtad , vare sig man är kristen, muslim, jude eller annat att man tror på sagor som diktades ihop för tusentals år sen? Folk kan ju lika gärna tillbe Pippi Långstrump.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.