Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Debatten i Aktuellt mellan C och SD visar att SD saknar integrationspolitik!

Efter att ha lyssnat på debatten mellan Annie Lööf och Jimmie Åkeson i Aktuellt är det helt klarlagt att SD saknar både integrationspolitik och idéer om hur integrationen av de som finns i Sverige ska lösas på ett effektivare sätt. Man kan till och med utifrån Jimmie Åkessons ovilja att besvara frågan om hur de tänkt integrera de som redan finns i Sverige dra slutsatsen att SD precis som jag tidigare påstått avser att skicka tillbaka alla som kommit till sina hemländer.

Att inte ha en plan för hur de som finns här ska integreras är skrämmande för ett parti som bygger hela sin politiska identitet på invandrarfrågan.

Gång efter gång duckar Jimmie Åkesson för frågan om hur SD’s integrationspolitik ska utformas och framstår som både tjatig och initiativlös och stående på samma fläck. Den politik Jimmie Åkesson och SD står för handlar inte om att Solidariskt hjälpa till och ge de som befinner sig på flykt ett värdigt liv – Allt det handlar om är ren rasism och en starkt uttalat främlingsfientlighet baserad på en övertygelse om den vita rasens överlägsenhet.

Dessutom tror jag att Jimmie Åkesson fruktar den situation som råder för närvarande i och med att resterande partier nu kommer med förslag efter förslag för att skapa ordning och reda och en effektiv integrations- och migrationspolitik. När detta fungerar på ett bra sätt dör frågan om invandring och med den stora delar av SD’s väljarstöd.

Annie Lööf gjorde som vanligt i debatter bra ifrån sig och visade att hon var väl påläst i ämnet – något hon förtjänar beröm för. Precis som hon gång på gång påpekar så ligger lösningen i att skapa ett mer Solidariskt flyktingmottagande i hela EU för att lindra den börda Sverige och Tyskland för närvarande tyngs av.

Förutsättningarna för detta i EU är nu oerhört stora i och med att länder som Tyskland, Frankrike och Italien tillsammans med Sverige redan driver detta och har kallat till ett extrainsatt toppmöte i EU i mitten av september.

Jag kan inte annat än gilla det uttalande Merkel gjorde om att ”Kunde vi klara att rädda bankerna kan vi även klara av att rädda de som befinner sig på flykt” och uttalandet om att ”Det kan inte finnas någon tolerans mot de som ifrågasätter andra människors värdighet”

Detta tillsammans med en väl fungerande integrations- och migrationspolitik är lösningen på hela problemet – både nu och för framtiden.

Jimmie Åkesson vägrade kommentera det faktum att Sverige tillhör de ledande vad gäller stöd till UNHCR för hjälp till flyktingar som befinner sig i sitt närområde, och precis som Annie Lööf påpekade så är en nyanländ på var 200:e svensk inget att oroas för om vi har en väl fungerande integrationspolitik.

Jimmie Åkesson nämner i inslaget att gränsen för hur många Sverige ska ta emot sedan länge är passerad – ett uttalande som om vi tolkar det som han avser innebär att han vill skicka tillbaka åtskilliga invandrare till sina hemländer trots att han inte säger det rätt ut.

Med denna debatt får det anses bevisat att SD’s intentioner inte förändrats överhuvudtaget sedan bildandet av partiet. Innerst inne står man fortfarande fast vid sina nazistiska grundteser om renrasighet och andra stolligheter. Allt man gjort är att linda in dessa sina ideal i fina ord i syfte att spela på den folkliga oro som år av nyliberal politik skapat.

Det är dags för svenska folket att vakna upp och förstå SD’s dolda agenda – och för övriga partier att skyndsamt göra precis det som SD och Jimmie Åkesson fruktar allra mest – Nämligen att i en bred parlamentarisk uppgörelse cementera en effektiv och väl fungerande integrations- och migrationspolitik.

Dessutom är det bråttom då det är av största vikt att väljarna ser effekten av den nya politiken i god tid före nästa val.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

55 kommentarer

  1. Stefan

    I Danmark kallar statsministern alla (ALLA!) partiledare i Folketinget till krissamtal. I Sverige väljer Löfven att kalla alla utom ett parti i riksdagen. Sverige utmärker sig åter igen på alla plan… Pinsamt!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om det är pinsamt eller inte kan vara osagt dock har han säkert sina skäl men att kalla in alla är inte fel.

  2. Stefan

    Om löfven kallat in även sd så hade svenska folket rakt av fått se vad sd har att komma med. Det hade varit en straffspark att fälla sd på detta sätt. Trots allt tredje största partiet i valet. Tänk om i någon annan fråga att man inte skulle bjuda in ex moderaterna eller vänsterpartiet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag kan hålla med om att man bör bjuda in alla även om man inte gillar deras politik – Det är av denna anledning jag gav Lööf beröm för att ha avslöjat at SD saknar integrationspolitik trots att jag är Socialdemokrat.

      Politk handlar om handlingskraft snarare än om att kritisera motståndaren i alla lägen.

  3. Stefan

    Men törs du skriva ett blogginlägg om att löfven gör fel (som rubrik). Anser fel mot demokratin. Tror inte du törs om om du gjorde det skulle partiet ta dig i örat. ☺

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Socialdemokraterna är precis som namnet antyder ett demokratiskt parti där medlemmarna tillåts ha olika åsikter. Jag har kritiserat partiet och dess företrädare ett flertal gånger och kommer så att göra även framledes når jag finner att så är lämpligt.

      I just denna fråga vill jag dock avvakta utfallet från de förhandlingar som ska föras vid EU toppmötet innan jag ger kritik.

      Jag drivs av våra ideologiska kärnvärden KÄRLEK – SOLIDARITET – MÄNNISKORS LIKA VÄRDE allt som går emot dessa ideal kritiseras oavsett vem som agerar på ett sådant sätt att de inte uppfylls.

  4. Stefan

    Har en kompis som var med i Socialdemokraterna och var aktiv på en del möten och så. Helt plötsligt fick han mail av en känd S ledare som menade att hans åsikter stack i stäv med partiet. Han skrev sedan vidare men fick inte svar och lämnade då partiet. Han tyckte det var fel med homoäktenskap typ. Han fick inte ha den åsikten dock var han inte fientlig.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag vet många som är med i partiet och emot samkönade äktenskap – Vi är ett demokratiskt part som tillåter alla att ha en egen åsikt – dock förväntas man följa de beslut kongressen fattat om man sitter som vald i olika församlingar – rösta med alternativt lägga ner sin röst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.