Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Löfven har rätt – Lagstiftning om sänkta ingångslöner skapar en ny och fattig underklass.

På följande länk går det att läsa en mycket intressant artikel om situationen i Storbritannien och om varför var 4:e Londonbo lever i fattigdom trots att 50% av de som är fattiga har arbete på heltid: https://www.vk.se/2112582/var-fjarde-londonbo-lever-i-fattigdom

Att det är på detta sätt I Storbritannien visar med all tydlighet hur skadligt det är när regeringsmakten lagstiftar om minimilöner.

Skulle samma lagstiftning ske i Sverige skulle Sverige och svenska arbetstagare snart befinna sig i samma läge som arbetstagarna i Storbritannien.

Som jag anförde i ett tidigare inlägg så arbetar många i Storbritannien som arbetar i de yrkeskategorier Alliansen kallar enkla arbeten och vill sänka ingångslönerna för genom lagstiftning under förskräckliga förhållanden.

Förutom att de tvingas acceptera så kallade ”zero-hour contracts” – Dvs. anställningar utan garanti för hur många timmar man får arbeta varje månad tvingas de leva med oerhört låga löner.

En anställd på McDonalde eller dess motsvarigheter har en minimilön på GBP 7,50/timme före skatt vilket om de har lyckan att få jobba heltid ger en månadslön på GBP 1,200 före skatt vilket översatt till svenska kronor är ca 13.000 kr/månad.

Den typen av arbeten och den typen av lönenivåer ska vi under inga förhållanden ha i Sverige och Stefan Löfven hade helt rätt när han i gårdagens partiledardebatt anförde att Alliansens förslag om att lagstifta om sänkta ingångslöner kommer att beröra minst 20% av de svenska löntagarna över tid.

Det som hänt i Storbritannien kommer att upprepas i Sverige om Alliansen får sin vilja igenom och agerar som brittiska Tories lyckades göra när de fick igenom lagstiftade minimilöner i Storbritannien.

Den svenska modellen är unik och därtill mycket framgångsrik och ska därför inte avvecklas utan utvecklas!

Att andra länder med avundsjuka tittar på Sverige därför att vi i Sverige har den svenska samhällsmodellen ska vi vara stolta över och göra till en exportvara genom att exportera den svenska modellen.

Fick brittiska arbetstagare ta del av den svenska modellen skulle Storbritannien och London inte ha en verklighet där 2,3 miljoner människor i London lever under fattigdomsgränsen trots att de arbetar heltid.

Att svenska arbetstagare slipper leva på samma sätt som sina brittiska diton beror på att vi Socialdemokrater alltid strävat efter ett jämlikt samhällsbygge där alla människor har lika värde.

Den strävan ska vi ta tillvara på genom att föregå med gott exempel och visa världen att Socialdemokratisk politik är lösningen på många av världens problem.

Ett jämlikt samhällsbygge byggt på alla människors lika värde är fundamentet i varje framgångsrikt välfärdsland –  Kan vi exportera den modellen till resten av världen skulle världen bli en oerhört mycket fredligare värld att leva i.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

78 kommentarer

  1. Niklas

    En sak i debatten som jag inte förstår…
    Nu tar jag en summa från hatten, 16.000.
    Varför är det ovärdigt att jobba för denna lönen kontra att sitta hemma och få bidrag för 10.000?

    Är inte detta bättre ur alla perspektiv? Även om lönen kanske inte är hög, så är det ett procentuellt hopp som är signifikant.

    Att ge en 40-åring som knappt kan hemspråket i skrivande och talande form, skall man sätta i skolbänken. Det är mer troligt att denna individ kommer att nå pensionsåldern innan densamme får ett kvalificerat yrke.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om vi börjar så är inte perfekta språkkunskaper nödvändigt för alla jobb Niklas – Sedan är försörjningsstöd och annat upp till gränsen för existensminimum skattefria så att jämföra en låg lön med det gör sig inte. At lagstifta om minimilönerna kommer at leda till de effekter jag anför i inlägget och som Löfven anförde i debatten.

    • Bertil

      svar till Niklas
      10 oktober, 2017 kl 09:23

      Nu ser jag inte till vad du ger för ex. i lön. Löner går generellt alltid upp. men det behöver inte betyda att lönehöjningen följer penningvärdet.
      Så är det bara, på det så lever vi oftast under ständig inflation. d.v.s priser går generellt upp.
      Ser vi på livets nödtorft Bostad och mat så är det där den rejäla inflationen varit. Medan en TV eller
      badboll blivit billigare. D.v.s prylar som inte är livets nödtorft.

      Så att lagstifta om lägre låglöner är kort sagt absurdt. I bakvattnet kommer dessa få allt svårare kunna få tak över huvudet samt betala mat. Kvar blir att de måste lägga all sin lön på detta.
      Det vill säga tanken från höger är att de ska överleva som man kan nyttja dem maximalt men de ska inte få nåt liv,.

      Vad som är problemet är att sociala försäkringssystemen halkar efter oerhört. facken är i obalans med arbetsgivare därmed så blir de utsatta ännu mer utsatta. Arbetsgivaren har en enorm makt idag bemanningsföretag som går utanför avtalade regler. Alliansen som förstörde arbetarskydd, o.s.v

      Vad som behövs är högre a-kassa, sjukförsäkring så folk inte tar jobb förn det motsvarar
      ett vettigt levnadsvillkor och arbetsvillkor. Även bidragssystemen i RUT ROT är felkonstruerade.
      De borde istället utgå med samma summa till varje Svensk som Bidrag istället för avdrag.
      RUT ROT är som ni vet en skattereduktion. Det är alltså skatten som man egentligen skulle ha betalat som blir lägre genom att kunna nyttja dessa tjänster. Nåt som alla inte har råd med helt enkelt. Det låter absurd men alla har helt enkelt inte råd få en skattesänkning. För att uppnå full skattesänkning måste en lön över typ 26000-27000 nås.

      Därför blir en lagstiftning om lägre låglöner eller lägre ingångslön än mer absurdt.
      Sättet EX: Björklund säger det på är tragiskt. ange att det är bättre ha ett jobb än leva på lågt bidrag.
      Kort sagt höj bidragen då istället. Sen kalla det vid rätt namn och gör intye som högern förminska de som lever på sociala försäkringar. Det är inte värre än bidragen som utdelas i månmiljonbelopp till bl.a politiker kallat fallskärmar. Samtidigt som de ändå jobbar.

      Under tiden man väntar på att arbetsgivaren ska utbetala lön efter de villkor som ställs så ska arbetsgivaren bekosta de arbetslösa ja även sjuka utbildning om så är möjligt.

      Denna kostnad kan tas ut från arbetsgivaren i form av en ex. produktionsskatt.
      D.v.s ju fler robotar maskiner ett företag anförskaffar ju mer ökar produktionen och därmed ska
      produktionen betala de som även genom det förlorar jobben eller inte har utbildning för de jobb som finns kvar.

      Att som högern föreslå sänkta trösklar är fel väg gå. Det ger utrymme för företag höja höglöner och därmed öka klassklyftorna. med följd att när priser stiger, löner faller så blir det allt svårare överhuvudtaget leva på en lön och där sparande som det talas så mycket om är kort sagt omöjligt.

      Hur mycket har man inte hört talas att folk ska köpa sin egen sjukförsäkring, pensionsförsäkring. arbetslöshetsförsäkring o.s.v Detta när löner inom låglöner kommer sättas så låga så det ger enbart till mat kläder men där bostad inte kan köpas eller knappt hyras. Att då kunna spara och betala till egna sociala skydd verkar i det läget orimligt. I det läget ska det kort sagt inte utföras nåt arbete om det ger upphov till ännu fler obalanser.

      Tips gå med i facket kämpa för subventionerade fackavgifter o.s.v
      I.o.m man går med i facket bör även en facklig utbildning ske.

      Många vet inte idag vad facket har för roll på arbetsmarknaden

    • Bertil

      ”Nu tar jag en summa från hatten, 16.000.
      Varför är det ovärdigt att jobba för denna lönen kontra att sitta hemma och få bidrag för 10.000?”
      skriver Niklas

      Nån specificerad summa har jag aldrig konkret hört. Men 14700 har jag hört nämnas i förbifarten.

      Varför ska lägsta lönerna bli lägre när Höga löner kräver lägre skatter och dessutom kräver högre löner som skapar en rejäl klyfta vid varje löneförhandling. Finns inte minsta anledning sänka låglöner.
      Lön är det bara människan som kräver och även fattiga tvingas kräva det om lön sedan heter Bidrag försäkringar eller lön för arbete är helt ovesentligt. Vi lever i ett samhälle där vi gjort oss helt beroende av pengar. Därför är det högern kallar bidrag en form av krav för en lön även om du inte jobbar av olika anledning.

      Skälet att jobb ska vara anledning till lön existerar i andra sammanhang nämligen på Finansiella instrument. Folk satsar en krona, denna krona kan sedan växa utan några som helst krav till både en och två kronor. Sätter man nollor bak denna krona så blir summorna så enorma-
      Men dessa har i många fall aldrig jobbat.- De har på sin höjd burit en portfölj full med papper Sen gått till en välsituerad restaurang och ätit och även druckit.

      Att vara arbetslös, sjuk, är jobbigt och betalas för dåligt. Arbetsvillkoren är vidriga och påtryckningarna från Samhället är även de oaceptabla. arbetslösa, sjuka är värda betydligt högre lön än vad som idag utbetalas. En lön på 26000 -27000 borde vara minimum. Då kan även de få fullt avdrag för RUT ROT. Det bästa vore att 100 000 i form av bidrag utdelades till Alla Svenskar
      har man råd skänka ett avdrag på 100 000 till de rikaste då är det inga problem ge samma summa till de fattigaste med de hårdaste jobben nämligen att vara sjuk, arbetslös.

      I USA sätter man folk i privata fängelser för att Maxa låglöner neråt. Detta har medfört att USA har 1/4 del av Världens fångar. Samtidigt håller man sig som ett demokratisk och ekonomiskt världsledande land. Det liknar lite av hur Anders Borg med propaganda gav sig själv titeln som en fantastisk finansminister detta när han plundrat de mest utsatta.

      Alternnativ 2.
      Om löner ska sänkas bör varor också betalas i procent efter lönen inte i kronor efter lönen.
      Högern talar ju om att jobbskatteavdraget ger mest till lågavlönade då är det procent man talar om.
      Alltså bör Varor Tjänster betalas i procent inte i kronor.

      Säg tjänar du 100 000 så ska du betala 100 000 för en x bil.-
      samma person som enbart har 16000 i lön denne bör så klart därmed betala 16000 för samma bil.
      vid reparation av bilen så kanske det kostar X kronor. Men det får sedan omvandlas så den som har 100 000 i lön får betala ex. 10 000 och den med 16000 i lön enbart 1600 kr.
      Skulle inte vara nåt problem skapa det i dagens datoriserade värld.
      Räcker med Personnummer så skulle summan komma fram direkt på Ica-affären vad som ska dras från kontot.

      Vi måste tala i rätta termer i allt och skapa system därefter är det procent då blir det som jag nämner.

      Med Moderat politik så kommer man ständigt hävda att man ger mest till utsatta och låglönegrupper.
      detta i procent. Men i kronor kommer varje reform de genomför medföra att klyftan ökar därför att man alltid ger mest i kronor till välberikat folk som sedan får betalas i kronor av mindre bemedlade och fattiga.

      Det är även därför USA ser ut som det gör dåliga A-kassor sociala skydd hög brottslighet och låglöner som gör att fattiga måste ta flera jobb men ändå inte ha råd till bostad utan bor i trappuppgångar.

      Så Moderat politik är falsk i.o.m man vänder kappan efter vinden när man talar om ekonomi.
      Man utnyttjar två ekonomiska termer. procent och kronor och man bollar med detta hejdlöst.

      Så tro inte på Nationalekonomi, det är bara en lära som utnyttjas för att berika en grupp som är experter på hur nationalekonomi s

  2. Jonny Disenfeldt

    Med en genomsnittlig hyreskostnad på 19000:- i månaden i London så är det nästan ett under att inte fler ligger under fattigdomsgränsen efter att de betalat hyran … skulle vara intressant att se hur stor andel EU-migranter som ingår i denna grupp. Det är ofta de som tar arbete som kräver låg utbildning/erfarenhet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag vet inte om de gjort någon sådan uppdelning Jonny – Det enda jag vet är att de som ingår i mätningen är legala därför att de har arbets- och uppehållstillstånd i UK.

  3. Per

    Vilka är alternativen? Säger vi nej till lagstadgad minimilön måste vi ha andra lösningar för dem som inte är tillräckligt produktiva/attraktiva på den svenska arbetsmarknaden.

    Mitt förslag är medborgarlön. Jag tror det skulle bli billigare och värdigare för de människor som inte kvalar in på arbetsmarknaden.

    Den här artikeln innehåller en uppräkning av de försök som gjorts och resultatet är mycket nedslående: https://www.dn.se/debatt/repliker/aktiva-arbetsmarknadspolitiken-har-misslyckats/
    Tänk om de pengar som dessa försök kostat och kostar istället hade använts för att skapa riktiga jobb och/eller höja lönerna för lågavlönade i den offentliga sektorn.

    De som hävdar att medborgarlön skulle bli för dyrt måste berätta vilka det är vi i sådana fall ska spara in på och hur dessa ska överleva.

    Det finns inga enkla lösningar men alla lösningar börjar med en restriktiv invandringspolitik om vi vill behålla något som ska likna ett välfärdssamhälle i Sverige.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det vi ska ha är en effektiv integrationspolitik parad med de åtgärder sittande regering vidtar tillsammans med arbetsmarknadens parter – Över tid kommer det att fungera mycket bra.

  4. Ville-Valle

    …här Anders Forss har du ännu ett färskt exempel i mängden på arrogant och maktfullkomligt S-styre som går ut över kommunens egna anställda. Hur ska du nu spotta och kränka de här socialsekreterarna när du försvarar S-vanstyret i grannkommunen…

  5. Anders Nilsson

    Jaha. Varfor startar inte reg Och (s) foretag som ger nyanlanda
    fasta jobb Och avtalsenlig minimilon ? Problem ?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi ska inte driva onödigt många företag i statlig regi Anders utan bara de som räknas till välfärden och sådana likt Samhall som behövs för att de som inte kan arbeta på den reguljära arbetsmarknaden får en vettig sysselsättning.

      Nyanlända passar med rätt integration in på arbetsmarknaden och fall därför utanför den kategori jag beskrivit ovan.

      • Leif Andersson

        Det stämmer ju inte. Staten experimenterar med t.ex. Vattenfall och SBAB så varför inte ett statligt bolag som sysselsätter flyktingmigranter och andra som inte kvalar in på den osubventionerade privata arbetsmarknaden?

          • Leif Andersson

            Du skrev själv följande: ”Vi ska inte driva onödigt många företag i statlig regi Anders utan bara de som räknas till välfärden och sådana likt Samhall som behövs för att de som inte kan arbeta på den reguljära arbetsmarknaden får en vettig sysselsättning.”

            Förklara för mig vad SBAB och Vattenfall har med välfärden alternativt att fungera som sysselsättning för de som inte kan få arbete på den reguljära arbetsmarknaden att göra? Visserligen skulle man kunna tro det senare om den inkompetens som uppvisas inom Vattenfall men det vore kränkande mot de på Samhall.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Att staten äger en bank och en elproducent är sunt Leif – Helst skulle de äga alla elproducenter.

  6. Krister

    ”Kan vi exportera den modellen till resten av världen skulle världen bli en oerhört mycket fredligare värld att leva i.”

    Många fler arbetslösa kan knappast bidra till fred.
    Det är företag som skapar arbete, Inte politiker.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      En politik som skapar ett gott företagsklimat och en bra konjunktur skapar i sanning arbetstillfällen Krister.

    • Bertil

      Svar till Krister.
      Det är människor som skapar arbete inte nödvändigtvis företag.
      Arbete kan därmed även skapas av politiska beslut likväl som det kan skapas av enskilda individer.

      Människor är med nuvarande uråldiga system de enda som kräver lön.
      Ju mer detta sker Kollektivt ju rättvisare blir lönerna för alla.

      När löner sker allt mer utanför fackliga gemensamma avtal så skapas större oro och så klart stora klassklyftor.
      Sammanfattningsvis: Nyliberal politik eller Monetarism är ingen bra samhällsmodell.
      Den utgår enbart från det individuella tänket och ensam är aldrig stark.

      Det är därför klassklyftor skapas och av det kommer i slutändan konflikter kallat krig
      med dagens allt mer avancerade militära skapelser och hot om kärnvapen
      så sitter vi på en nålsudd där vad som helst kan hända som faktiskt utplånar mänskligheten.
      Därför är all politik som skapar spänningar mellan folk en mycket farlig väg.

  7. Petter

    Hur går det med pensionärernas pengar ni konfiskerade i början av 90-talet ,250 miljarder var det visst.
    Dessa har aldrig betalats tillbaka,nu röstfiskar ni igen och jag hoppas inte pensionärerna gå på samma mina igen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Pensionerna ska återställas över tid – Det är ambitionen så vitt jag vet men som vanligt är du långt utanför ämnet för inlägget Petter.

      • Petter

        Nej jag tycker inte jag är så långt från ämnet,.

        -Löfven har rätt – Lagstiftning om sänkta ingångslöner skapar en ny och fattig underklass-.

        Pensionärerna var den tidigare fattig underklass ni skapade genom er stöld av pensionspengarna ni ”lånade”

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Och när vi försökt oss på att göra pensionärernas situation bättre röstar både SD och Alliansen emot eller hur?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            I slutändan så kommer de pengarna att komma tillbaka på olika sätt Petter och det hände dessutom för länge sedan – Fråga dig även varför varken den forna Alliansen eller SD är villiga att återställa trots att chansen funnits.

        • Bertil

          svar till Petter.
          Högern vill skynda sig ta chansen slå ner låglöner så höglöner kan öka därmed kan de skrika om mer skattesänkningar och fler RUT ROT som gynnar högavlönade mest.

          Självklart löser inte en lägre lön med säg 2000-3000 kr nåt, det ger knappast fler jobb
          För att jobb ska skapas behöver arbetsgivarna anställa.

          Det enda som sker är mer fattiga och mer kostnader för privata ägare och för den sammantagna statskassa. Depressioner , kriminalitet, uppgivenhet, blir effekterna folk kommer att plågas när pengarna inte räcker ens när de jobbar.
          Är det plåga som Högern vill då måste vi få en typ av Castro som rensar ut plågoandarna.

          Jag skulle förespråka att A-kassan höjs med 30% sen att sociala försäkringar och Sjukförsäkring även de höjs. Att skatter höjs för finansiella instrument och att förmögenhet åter beskattas.
          Sen att RUT och ROT inte ger avdragsrätt utan att det tvärtom ger högre moms på de som nyttjar det.
          Städa sin egen dynga ska alla göra och styla för att lura unga i bostadsköp ska inte ges avdrag för som sänker löneskatten.

          Björklund tycker jag ska gå hem och raka sig och borsta tänderna.
          Han ser ju ut som en uteliggare . Tror det är bäst om han sparkas ut från politiken.
          Han gör ingen nytta.

  8. Ville-Valle

    ..vad säger du Anders Forss om det här som kommer fram i en av kommentarerna på Åsa Sundhs sakliga och faktafyllda blogg: Läs och begrunda: http://blogg.vk.se/asasuh/2017/10/08/liraren-bodstrom/#comments
    Du läsare som inte kan komma in på Å. Sundhs blogg får ett smakprov här:
    ”Stefan Löfvén behöver en historielektion och påminnas om sossarnas bruna rötter(rasbiologi).
    Ska man följa Löfvéns logik (med anspelning ovan) så är det besvärande att hans far tryckte och sålde nazisttidningar. Tänk er själva om media fick veta att Jimmy Åkessons pappa hade samma bakgrund som statsministerns, men nu är det Stefan som har dessa rötter !”

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag kan omöjligt kommentera något som kommer från en kommentar skriven under pseudonym Ville-Valle – Alldeles speciellt så när den dessutom bara innehåller ett påstående utan bevis för att det är sant och vartifrån det kommer.

    • Bertil

      Svar till Ville-Valle

      Vad Löfvens ättlingar var, bryr jag mig väldigt lite om.
      Då skulle man lika gärna kunna bry sig om vilka ättlingar Reinfeldt hade o.s.v

      Barn till framgångsrika oftast män blir ofta rebeller. Sker ofta bland rika. Palme var en sådan som bröt Borgarskapet och blev socialist.
      Löfvens bror är som jag uppfattat Moderat ( rätta mig om jag har fel) Löfven som fackföreningsman har garanterat god förståelse för arbetarklassen.

      Den politik Löfven för är för mig lite för mycket höger. Men den är socialistisk och det tackar jag för.
      Personligen gillade jag Juholt. han hade kraftfulla tal och försvarade de utsatta. Det gör även Löfven men Juholt var skarpare.

      Idag tycker jag Jonas Sjöstedt är den som försvarar svaga grupper bäst så vid valet står det mellan att rösta på Löfven eller Sjöstedt andra alternativ finns helt enkelt inte.
      FI är ett tredjevalsreservparti . Att rösta på nåt högerparti skulle aldrig falla mig in.
      Så pass har jag följt med politiken så jag vet vilka partier som vill minska klassklyftor mest.

      Man ”hurves” bara man tänker på Reinfeldt och hans oerhört falska politik och retorik.
      Låt oss slippa den typen av människor i makt . Det värsta är att Kristersson är snäppet värre.
      Låt oss se till att såna kommer i ett vettigt arbete gärna på 1000 meters nivån i Renströmsgruvan för att handlasta. Nog skulle dessa bli ödmjukare och värna bättre om sociala skydd och vettiga löner o.s.v.- Kristersson saknar den empatin så enkelt är det.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har läst bägge delar och Löfven har helt rätt vilket bevisas av det jag anfört i inlägget.

      Att KI har en avvikande uppfattning är inte ovanligt och det är inte KI som styr Sverige det gör regeringen.

      • Jonny Disenfeldt

        Nej, du vet nog inget om vad som konstituerar ett bevis. Gult kort av expertis alltså om Löfvens påstående var det.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Löfven har rätt Jonny – Titta på vad som hänt i länder som lagstiftat om minimilöner och jämför med Sverige så ser du varför.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Om man ensidigt tittar bara på kritikerna kan man säkert komma till den slutsatsen Jonny – Tittar man på helheten kommer man till samma slutsats som jag och Stefan Löfven.

  9. Bergis

    Här inte hit men vad tycker du om det nya bussbranschavtalet? Har läst mig till att busschaufförerna rasar mot avtalet trots att Stefan Löfven sitter vid rodret.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Busschaufförerna får samma löneökningar som övriga grupper – Dvs. i enlighet med ”märket” så det har ingen speciellt mycket synpunkter på då det är det man förväntat sig.

      När det gäller övriga villkor så är det sådant som i mångt och mycket måste lösas politiskt i samband med upphandling – T.ex. att all tid på jobbet förutom 1 timmes avdrag för rast ska vara betald tid.

  10. Bergis

    Alla dessa blogginläggen från du Anders handlar bara om en enda sak. Du vill in politiken och sitta och fika på ändlösa möten. Är det inte så? Ska vi inte erkänna för en gångs skull?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den enda anledningen till att jag givit mig in i politiken är att jag vill förändra samhällsbygget i den riktning jag brinner för – Dvs. till ett jämlikare samhälle där alla människor har lika värde.

      Om det innebär att jag måste sitta i en massa möten så får det lov att bli så men för mig är det inte antalet möten utan resultaten som räknas.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Till att börja med växte han inte upp i familjen – Därtill var hans biologiska mamma intvingad enligt artikeln så hur du kan få det till att detta skulle ha bäring på Stefan Löfven har jag svårt att förstå.

      Därtill gör alla människor sitt eget val och Stefan Löfven valde att bli Socialdemokrat på samma sätt som Olof Palme valde att bli Socialdemokrat trots att resten av hans familj hade sin politiska hemvist på högersidan.

      • Jonny Disenfeldt

        Jag gav en referens eftersom du klagade på att det saknades hos det signaturen Ville-Valle skrev ovan. Trodde du visste om detta.

        Det genetiska arvet är tungt Anders. Väldigt mycket av vårt beteende, hur vi tänker och resonerar stammar från det, vi får hoppas att miljö haft positiv inverkan på Löfven.

        Även partiet S i sig har ju en brun bakgrund, väldigt brun ett tag …

        • andersforss (inläggsförfattare)

          S har ingen brun bakgrund Jonny och har aldrig haft och när det gäller tankar och värderingar är den miljö man växer upp i det som i högre grad än något annat påverkar hur man i slutändan tycker och tänker. Till och med hos biologiska tvillingar kan det påvisas om du läser vetenskapliga studier.

          • Jonny Disenfeldt

            Anders skriver ; ”S har ingen brun bakgrund ”

            Jo det vet de flesta svenskar, det fanns mycket brunt inom partiet under 30 och 40 talet Anders, skäms på dig att förneka detta. Det är en del av Sveriges mörkare historia.

            Anders skriver vidare : ”Till och med hos biologiska tvillingar kan det påvisas om du läser vetenskapliga studier.”

            Om man tittar på enäggstvillingar vilket är det som vetenskapen då undersöker så har du ånyo fel. Var får du alla dina felaktiga tyckanden från egentligen Anders Forss ? Har du inte hängt med i forskningen ?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har inte fel om tvillingar Jonny – Läs den forskning som är gjord på tvillingar separerade redan vid födseln så ser du att jag har helt rätt.

            Sedan fanns det inga bruna inslag i vårt parti Jonny och det vet du innerst inne – Sedan måste du sätta det som hände under 2:a världskriget i sin rätta kontext Jonny – Besluten som togs handlade om att förbli utanför kriget eller att dras in i densamma och i det avseendet gjorde den svenska regeringen på den tiden ett mycket bra jobb som höll oss utanför kriget.

      • Krister

        I de gamla nazistiska tidskrifterna stod ”Handla aldrig hos en jude”, där morfar Ludvig ”Ludde” Löfven står nämnd, finns dock även Stefan Löfvens då 17-åriga mamma med. I tidningen Ungt Folk, den nazistiska ungdomsorganisationen Nordisk Ungdoms organ, från 1939 skickade hon ”Midvinterhälsningar” till läsarna. Som flicka kallades hon Siri, senare i livet ändrade hon till sitt andranamn Margareta.

        Stefan Löfven säger i en intervjun med Aktuellt i Politiken att hans morfar inte bara var övertygad nazist. Han arbetade också i dess tjänst, vid ett tryckeri för en nazistisk tidning vilket bekräftas av Aftonbladets granskning.
        I flera nummer av ”Den svenske nationalsocialisten” från slutet på 30-talet och början på 40-talet skickar morfadern hälsningar i julnumret under rubriken ”God Julhelg och ett gott nytt kampår”.

        Hälsningarna är undertecknade ”L. Löfven m familj”.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Allt detta säger inget om vem Löfven är då han inte växte upp i den familjen. Med andra ord bränner människor krut på något som saknar politisk betydelse.

    • Petter

      Det är nog tur att inte det genetiska arvet styr vart vi vill höra politiskt, detta var långsökt.
      Annars kunde man kanske DNA testa sig före valet hur man ska rösta, skulle vara lättast för mig som är kluven i detta 🙂

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Det är Jonny som försöker påstå att det genetiska arvet styr – För egen del hävdar jag motsatsen Petter.

  11. Bertil

    Flyktingar och invandring i mängder har inte pågåt mer än ett år.
    Jämför detta med en nyfödd baby som är ett år.
    Skulle man direkt av barnfamiljer kräva sänkta trösklar bara för att de fått barn som inte kan jobba efter ett halvår,.

    Hela grejen med invandring för högersidan handlar inte om att hjöälpa dessa utan om att skapa klassklyftor. tänk så snabbt mak kan låta utbilda alla invandrare.
    En baby behöver åtminstone 3-4 år innan de kan börja läsa.
    Ska de sen gå skola i övrigt tar det 9 år sedan gymnasie på det o.s.v

    Så kort sagt sänkta trösklar är inte på kartan nödvändigt istället bör alla sociala skydd stärkas det har Sverige råd med då det kommer färdiga invandrare som kan ta jobb direkt det kan inte den mest talangfulla baby som nyfödd.

    Ni tänker så fruktansvärt galet fel ni SD-are, Moderater liberaler och hela högerpacket.
    Vi behöver nära på en typ av Castro med utrensning när man sett fuskbyggare. Skattesmitare . giriga finansmän Thatsher, Reagan, Ayn Rand, Milton Friedman, Anders borg, Reinfeldt m.fl. m.fl. o.s.v. som har en mycket obehaglig attityd. Ett pack som så klart skulle fått enkel biljett till Nordpolen mitt i sommaren.
    Deras attityd och politik håller på ställa igång ett tredje världskrig. Den saken är klar.

    Det behöver rensas upp i Sverige och återskapas den attityd som socialismen i Sverige byggde upp och som gjorde Sverige till världens bästa land.
    Hela landet håller ju på falla sönder i klassklyftor och girighet

    • Jonny Disenfeldt

      Bertil – Ett barn fött i Sverige har sin uppväxt i huvudsak betalad av sina föräldrar. Under dagis/skolåldern kostar barnet samhället i form av utbildning i grova drag ca 100 000:- om året.

      En ensamkommande kostar ca 1 miljon PER ÅR fram till denne blir vuxen, därefter ligger kostnaden på ca hälften. Det tar i genomsnitt 10 år för hälften av dessa att komma i arbete. HÄLFTEN.

      Kan du räkna Bertil ???

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Publicerar som Jonnys svar till Bertil med följande tillägg:

        Dina matematikkunskaper haltar betänkligt Jonny.

      • Bertil

        svar till Jonny Disenfeldt
        10 oktober, 2017 kl 23:25

        Ett barn fött i Sverige har kostnader precis som en invandrare.
        Skillnaden är att De på högersidan främst SD har olika räknesätt på dessa.

        Likt en bebis från före födsel till den kommer i jobb så skapar den även jobb så sker även med invandrare.
        Om en Invandrare kostar en miljon per år så går i stort sett det mesta igen till vårt gemensamma
        Bostad kanske hyrs ut av det allmänna. Bidrag går till mat kläder o.s.v vilket ger jobb.

        Räknar man med alla parametrar så är faktiskt en bebis dyrare där är det till 100% ingen som jobbar medan bland invandrarna är det många som direkt kommer i jobb.

        Inställningen hur man ser på invandrarna påverkar hur framtagna siffror ser ut.

        Det är precis samma taktik som när Almega med fakta påstod att de fattigaste och med lägst löner nyttjade RUT mest.

        Man får de siffror man vill ska synas så enkelt är det. Du Disenfeldt är ju tydlig högertyp med inriktning mot SD. Klart det styr ditt sätt tänka.

        Liksom mitt sätt att alltid ge stöd till svaga grupper ger ett visst sätt tänka.
        Dock behöver jag ingen blogg för att kasta en massa dynga som du behöver. Det räcker med att
        skriva en och annan vettig kommentar på Anders blogg.
        Utifrån logik och sunt förnuft.

        • Jonny Disenfeldt

          Bertil – Det var ett förvirrat resonemang du för. Med ditt tänkande vore det bästa att ge alla svenska medborgare en miljon om året i tryckta pengar att konsumera för …

          Det är de som arbetar som betalar skatter som betalar kostnaderna. Tyvärr kan inte ens efter 10 år de som migrerat bära sin grupps årliga kostnad, troligen uppnår de inte under sin livstid ett enda år där de bär sina egna kostnader och andel i välfärdssystemet. Inte heller 2:a generationen gör det.
          Det är först med 3:e generationen som vi tror att de kanske närmar sig den försörjningsgrad som behövs för att täcka sin generation/grupps kostnader.

          Nu har vi inte asyl för att tjäna pengar på dem men asyl borde inte innebära PUT, asyl är ett tillstånd av skydd som ska vara till skyddsbehovet upphör. Därefter ska vi hjälpa dem att återvända och bygga upp sina liv igen, inte som nu fastna i ett ofta livslångt utanförskap med bidragsberoende.

    • Olle

      Jadu Bertil nån demokratiivrare är du då inte,du vill visst på fullaste allvar rensa ut oliktänkande människor.Tror då inte att du hör hemma i S i alla fall,det är konstigt att AF inte reagerar han som säger sig föra kärlekens budskap. Din politik Bertil hör inte hemma i ett modernt demokratiskt samhälle det du predikar är sånt som hör hemma i ett diktatorsstyrt samhälle där oliktänkande rensas ut .

  12. Jonny Disenfeldt

    Anders skriver ”Jag har inte fel om tvillingar Jonny – Läs den forskning som är gjord på tvillingar separerade redan vid födseln så ser du att jag har helt rätt.”

    Jo du har fel, jag har följt denna forskning gjord på enäggstvillingar, den är intressant och visar just hur stark det genetiska arvet är. Dina ideer stammar från vad man trodde på 70-talet

    Anders fortsätter ”Sedan fanns det inga bruna inslag i vårt parti Jonny och det vet du innerst inne .”

    Jo, tyvärr, rasbiologi, internering, sterilisering etc … mycket brunt Anders, du förnekar sanningen, det är noterat. Förnekelse leder inte till bättring.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Mina idéer stannar inte i 70-talet Jonny – Även modern forskning påvisar att den miljö man växer upp i avgör vilka värderingar man får senare i livet.

    • Jonas E

      Det är ju annars bara SD ensamt som håller på med rasbiologi nu 2017 – det finns i SD:s partiprogram i kapitel 2, sidan 8 – ”nedärvda essenser” !.

  13. Bertil

    Hörde Björklund idag med nytt ord. Det är för höga murar in på arbetsmarknaden.
    ord som sänkta trösklar är sedan tidigare, nu är det höga murar som också ska valsas runt.

    Varför är Björklund aldrig rakad. är han en ohygienisk typ? Han ser inte ut att borsta tänderna heller.
    Vad tycker Annie och Ebba om det??

    Varför flinade Annie Löf ironiskt när Jonas Sjöstedt talade idag.
    Gör man så i en riksdag när Jonas den saklige kommer med kloka ord.

    Vad säger Utanförskapsdiskutörerna Disenfeldt , Krister, Ville-Valle,
    är hon Nazist eller???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.