Långtidsarbetslösa ungdommar blir fler. Storuman i kaos och näringslivsklimatet

Antalet långtidsarbetslösa ungdomar ökar i länet, nära tre gånger jämfört med för ett år sedan. Inte alls oväntat då regeringen tagit bort åtgärderna som var till för att förbereda dom för arbetsmarknaden. Ungdomar har det besvärligast då många gånger saknar arbetslivserfarenhet. Tror inte att det blir fler jobb bara för att skatterna sänks för dom som tjänar mest.

Politiska sprickor skadar Storuman. I många år har det varit ett samarbete mellan socialdemokrater och delar av allianspartierna med Marianne Löfstedt som dess ledare. Efter årets val bytte M fot liksom Kd. Resultatet ser man och i vänsterpartiet har som väntat ingen stabilitet.

Näringslivsklimatet har debatterats. Vk tar attitydundersökningen som hela sanningen medan andra utvärderingar och undersökningar är felaktiga. Kvalitetskommun var inget att fästa vikt vid och inte heller näringslivskontorets mätningar. Vi mäter inom flera områden hur nöjda nyttjarna upplever vår service.
Vi säger inte att allt är fel utan pekade direkt på vilka åtgärder vi ska vidta. Den sämsta platsen som självklart drog ner betyget mest var medias attityd till företagandet. Jag har inte sett en enda rad av självrannsakan och inte heller några förslag på hur media tänker förändra sin attityd till företagande. Företagandet som är den stora intäktskällan för media genom dess annonsering. På sikt med nya medier riskerar de intäktsfinansierade mediernas existens

Svenska folket fick inte vara med och köpa aktier när staten säljer ut sina. Om man nu ska sälja företag, ska självklart de förra ägarna svenska folket ha hembud.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.