Nolia är slut

Så är då mässan slut och intrycken ska samlas ihop och det ligger ju på ledningen och styrelsen, men jag ger några korta reflektioner här.

* Partiets uteblivande

Jag tror att partiet gjorde ett litet misstag som inte var där. I vilket fall som helst har det kommit fram hundratals människor och frågat mig varför vi inte har varit där under de besök jag gjort. Man säger att man ser de andra borgerliga partierna där och det kan jag förstå att de är då de har mycket att förklara över sin politik, mer än vad vi har. Jag bara konstaterar att man tycker att centern glömt bort Norrland och vill att vi ska agera, vilket vi gör men jag brukar självklart hänvisa till att de får fråga centern om centerpolitiken och att de inte ska vara arga på oss och mig om det.

* Media och företagare

Bilden som spridits i media om det stora missnöjet känner jag inte alls igen utan man är i stort sett nöjda och nämner vad man tycker kan förändras och förbättras. Däremot är det ett flertal företag som är djupt besvikna på media och det är i alla fall två som flyttar till annan ort då man tycker man ständigt blir misshandlad och att man inte vill stå ut med det då barnen far illa. Inte undra på att den punkten så kraftigt bidrar till den låga placeringen när det gäller företagsklimatet. Vissa journalister ger man inte mycket för men vem eller vilka det är förblir en hemlighet.

* Parkeringsmöjligheterna måste ses över

Parkeringarna är väl det som man är mest missnöjd med och det är främst från besökarna. Jag vet inte hur man raggar fram parkeringar och undrar verkligen om de som till exempel finns på Umestan är marknadsförda eller andra på den sidan vägarna. Dit är det inte långt att gå. Däremot är det säkert många umebor som borde ha tagit sig dit på annat sätt än med bil då det är fullt möjligt att gå, cykla eller åka kollektivt.

För framtiden borde det nog ordnas mera Noliabussar som ev. går till andra parkeringar. Under helgerna finns det ett stort överskott på parkeringar på många företag och arbetsplatser i centrum, så en bättre parkeringsstrategi behövs nog.

* Ingen lansering av ny produkt

Däremot så hittade jag ingen riktigt ny produkt som kändes som en produkt som lanserades just på Nolia. Vissa försäljare känner man igen sedan lång tid. Men jag är fortfarande stolt över att mina promenader bidragit till att finna lösningarna med de nya hallarna och de nya fotbollsplanerna, samt att resten av området rustades tack vare det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.