Game over & vill folk verkligen bo i bushen?

* Landstingsrådet Reinfeldt
Igår var jag kritisk mot media att man inte skrev att det var landstingsrådet Filippa Reinfeldt som varit mordhotad av en psykisk sjuk person utan fru Reinfeldt, se gårdagens blogg. Till min glädje sympatiserade Nordebo med detta. Nu kommer det uppgifter om att sjukvården vidarebefordrat informationen till säkerhetspolisen. Då börjar drevet om sjukvården gjorde rätt eller fel som larmade. Det är solklart att man ska larma om man tror det är sant men frågan är hur informationen läckt ut att Säpo är larmat och att journalerna kommer ut.

* Game over
Näringslivsgalan är över för den här gången och den måste självklart utvärderas. Min högst spontana analys, som bygger på personliga samtal med flera, så tycker näringslivet att den är bra och behövs. Tyvärr är natten för kort för att alla som vill ska kunna få prata med en, men det är roligt med den uppmuntran som man får. Det sticker jag inte under stol med.

Om ska man tro den omröstning som hölls gällande företagsklimatet var det en förkrossande majoritet som tyckte det var bra. Däremot ska ingen inbilla sig att vi kommer slå oss till ro med detta. Glädjande är också att näringslivet vill vara med och bidra till att vi ska bli kulturhuvudstad och att Norrland ska bli en storregion. Där har vi tillsammans ett ansvar att övertyga de som är tveksamma i vissa delar av Norrland.

* Tillväxt, transporter och miljö
Många umebor säger sig vilja att trafikproblemen ska lösas men frågan är hur? Alla vill ha vägen men inte där den gör någon nytta – "dra gärna en väg men inte här". Ingen bygger en väg där den inte behövs det är en självklarhet och det bör man ha respekt för. Att förtäta städer ger goda miljöeffekter och bra möjligheter till god kollektivtrafik.

De bostäderna som byggs idag är också bra ur bullerhänseende, vilket gör att ljudet inomhus oftast aldrig blir några problem. De störande ljuden är de man själv alstrar. Likväl dyker det upp folk som vill att man ska lägga husen långt ifrån alla vägar för att undvika buller. Men jag vill bara påpeka att till de områdena kommer det bli svårt att ta sig till – det bli i så fall genom att gå och där vill ingen bo.

Som sagt buller inomhus är oftast inget problem och sömnstörningar utifrån det drabbas man sällan av. Buller går även att åtgärda men varje byggnad som läggs där det krävs mera transporter är ett hot mot jordklotets överlevnad, därför är det viktigt att bygga städer med så lite transportbehov som möjligt – det är den bästa åtgärden för miljön.

3 kommentarer

  1. Krister Larsson

    Jag brukar ibland kommentera dina blogginlägg negativt men jag måste även säga när jag blir glad. Ibland skriver du faktiskt riktigt bra inlägg. Det är så här en blogg ska användas. Intressant och inte så extremt politiskt. Lysande!

  2. Ulfven

    Det är bra att Holmlund är tydlig med sin åsikt att att alla ska bo i smeten och inte i buschen.

    Då vet vi vi som bor utanför smeten vem vi inte ska rösta på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.