Stadsbebyggelse, minskade statsbidrag och Banverket

* Byggandet på Ön
Centern har haft möte om Ön enligt dagens press och de trogna centerpartisterna fans då självklart med. Inte förvånande gick den arkitekt som gjort utkastet ut och visade sitt missnöje då vi inte gick på hans förslag. Inbillar sig verkligen arkitekter att politiken inte har ett eget tyckande och köper förslag rätt upp och ner? Jag tycker det är oprofessionellt.

För det första måste beställningen till honom i så fall ha varit otydlig – för att vi skulle ha uttryckt den typen av bebyggelse som han kom med är inte korrekt. Vi har hela tiden önskat en hög exploatering och långsiktigt hållbart. Täta städer gör att det blir mindre bilåkande. Jag tror däremot professor Lars Westin har rätt nämligen frågan om vi ska ha tillväxt eller inte och då är det attraktiva stadsmiljöer som gäller.

* Minskade statsbidrag
Regeringen kommer att ta pengar av kommunerna de kommande åren. Nästa år minskas statsbidragen med 4 miljarder som blir hela 8 miljarder 2009. Då är det dags att förbereda ett övertagande av regeringsmakten och det torde bli som vanligt ett drygt städarbete.

* Slöa universitetslärare
Vi jobbar för att få ut ett antal universitetslärare på våra företag men tyvärr fanns inget intresset bland lärarna för detta. Det skulle vara mycket hälsosamt om de fick se hur det är ute på företagen. Det om något vore kompetensutveckling. Det får väl bli order från ledningen.

* Banverket
Banverket har ett mycket konstigt sätt att prioritera sina investeringar. Ådalsbanan skjuter man på framtiden trots att man ska börja hyra Botniabanan från 2010. Vi finner oss inte i detta utan man har tillskrivit regeringen och alla vi som jobbar ute kommunerna och ser verkligheten vet att nuvarande system med anslag över budget är ohållbart. Infrastrukturen måste lösas nu och det går att låna pengar. Det går också att bilda ett bolag och föra dit de pengar som man får när man säljer statliga bolag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.