Busskonflikten och lite tänkvärt

Idag har kollektivtrafiken stannat inom Umeå kommun på grund av konflikt. Ansvaret för att det blivit konflikt ligger inte på Umeå kommun utan på parterna, de privata bussbolagen och kommunal.

Det är synd för vi har haft en positiv utveckling på resandet inom Umeå under en längre tid och förtroendet för kollektivtrafiken har ökat markant och när konflikten är löst hoppas vi självklart att förtroendet ligger kvar. Vi behöver fler som lämnar bilarna hemma och åker buss om man inte kan gå eller cykla.

En konflikt vid denna tidpunkt när semestrarna börjat och skolorna slutat blir inte lika besvärlig för Umeåbornas stadstrafik då de kan ta cykeln i stället. Däremot de som ska resa från orter utanför Umeå är det självklart bekymmer.

Färdtjänst resenärerna drabbas dock av inställd trafik med buss då vi har gratis resande för dem i kollektivtrafiken så nu får de sin färdtjänst med taxi vilket är en kostnad. För kommunen är det däremot en besparing i antalet kronor då kollektivtrafiken är en verksamhet som går med ganska stora underskott och vi betalar självklart inget för en trafik som inte körs.

Tänk på att
Synen på ekonomisk utvecklingen är dyster hos svenskarna och man tror på tillbakagång. Effekterna av den borgliga politiken börjar ge effekt. Jobben kom som Socialdemokraterna sa vid valet, men nu slår högerpolitiken igenom.

Sveriges Radio
Varför ringer en radioreporter upp och vill ha en intervju om en viss sak när man inte respekterar vad jag säger utan har bestämt sig i förväg vart man vill. Jag trodde inte radion ställde upp som budbärare i ett gammalt beslut och får ha respekt att jag inte uttalar mig om saker som andra har ansvar för.

Visa kort
Bojkotta butiker som tar betalt för att man betalar med Visa kort. Det är det enklaste sättet att agera och dessutom har man inte rätt att ta betalt på detta sätt. Kontanthanteringen vill man minska på inte minst för rånriskenerna.

Minoritetsåterremisser
I Vilhelmina är alliansen sur för att det blev återremiss på vårdnadsbidraget och anser att återremissen enbart är till för att försena reformen. Orsaken till återremissen finns säkert i handlingarna. I Umeå yrkar man (förutom moderaterna) på återremiss om ett av våra övergripande mål, målet om ökad tillväxt i samma takt som tidigare, där vi har ett system där vi tar budgetar i dess helhet inklusive målen. Återremisser utan riktiga skäl har vi sett flera av i Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.