Bänkskytte, Vojmån, Mörkare för handeln och leg. för 80 åringar

EM i bänkskytte
Idag på morgonen ska jag och invigda EM i bänkskytte på skjutbanan i Brattvall vid Vindelnvägen. Har följt mycket idrott i mina dagar men bänkskytte är för mig en nyhet. Har visserligen sett hur skyttarna står på bild men det är allt. Det är bra att en klubb kan locka hit den här typen av arrangemang och för 5 år sedan hade man VM

Vojmån i Vilhelmina
Det är heta känslor i Vilhelmina angående Vojmåns eventuella utbyggnad och kampanjledaren anklagar KG Abramsson för åsiktsregistrering när han filmade demonstrationen Jag tycker det ger en mycket fadd smak i munnen för kampanjen.
Vi socialdemokrater har filmats i tusentals demonstrationer i vårt land över tiden både 1 Maj och i andra sammanhang. Vi skulle aldrig i livet ta ordet åsiktsregistrering i munnen för att man filmar för att vi visar vad vi tycker.

Handeln ser mörkare på framtiden
Nu har vi haft en högerregering i snart två år. Från början var ekonomin bra och det blev nya jobb och reallönerna ökade. jobben skulle komma sa Göran Persson i valrörelsen. Nu ser det mörkare ut och tilltron hos handlarna minskar och är den lägsta sedan mätningarna började.
Hushållen är mer pessimistiska, priserna stiger och räntorna ökar och börserna faller och därmed går reallönerna ner och man får mindre att handla för. Detaljhandeln ser en dyster framtid i antagande. Regeringens politik börjar ge effekt.

Kräv inte leg av 70 och 80 åringar
Vi har hört och läst om flera exempel när folk som kommit upp i åren och en del långt upp i åren krävts på leg när man skulle handla cigaretter och folköl. Nog är det en fruktansvärd stelhet när de som sitter i kassorna fått sådana order att de inte säljer om man inte visar leg. Det enda kassörerna/kassörskorna lagstiftningsmässigt måste vara säkra på är att de inte säljer till dem som inte nått rätt åldersgräns för att handla.
Skulle jag som nu är 62 år och stoppas och dom krävde leg så var det till 100% mitt sista besök i den butiken. Man måste alltid använda sunt förnuft. Tokbyråkrati ska bort oavsett var den finns

http://www.s-info.se/holmlund
Vi vinner i Umeå

3 kommentarer

  1. Tage Andersson

    fler är i jobb mer kvar av lönen och detta trots att oljepriset skenar
    snälla lennart du kanske ska dra ner på uppdragen så du kan hålla dig informerad hur läget är

  2. KG Abramsson

    Tack Lennart för Ditt inlägg! Själv betraktas man väl knappast som trovärdig när man säger i princip samma sak som Du gör i Din blogg. En sak förvånar mig i alla fall. Ingen av dom som deltog i demonstrationståget har gett sig tillkänna utöver den intervjuade. Delar alla demonstranterna den intervjuades ståndpunkt? Om så skulle vara fallet, ja då blir jag riktigt förskräckt. Det hade varit bra om nån ytterligare hade nåt att säga om den påstådda åsiktsregistreringen.

  3. Patrik Persson

    Stackars ni äldre som måste uppvisa leg för att handla lite cigg eller folkpilsner. Var glad i stället, för ni undelättar för kassapersonalen genom att visa leg, de har ett stort ansvar att ensam kolla upp att ingen minderårig köper ut alt langar till någon. Ju fler som är gringiga och gnälliga desto större risk är det att personalen inte orkar göra denna viktga kontroll. NEJ, ta fram ert leg med ett leende och säg; Visst ser jag ung ut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.