Gnälliga folkpartister & flyget i kris

Folkpartiets Jan Björklund har länge kört en mycket aggressiv kampanj mot den svenska skolan. Det finns många exempel på detta och vi är säkerligen många som tycker att han har fått fara med otaliga osanningar.

Jag brukar ibland, å min sida, kritisera media och på vilket sätt dom synat Folkpartiet. Till min stora glädje ser jag nu att Sveriges Radio har gjort en ordentlig genomgång av hans påståenden om vad som är sant och inte sant.

Men när det gäller rubriken "gnälliga folkpartister" – känns det som om att en gnällighet genomsyrar Folkpartiet i hela landet just nu. Umeå är inget undantag vilket också kunde höras i gårdagens fullmäktige samt synas i Britt-Marie Lövgrens blogg där hon gör sina egna tolkningar.

* Flyget i kris
Flygbranschen är i kris och bolagen gör stora underskott i sina försök att konkurrera ut varandra. Det kan komma att innebära problem för oss som bor utanför storstäderna. Komatsu Forrest har även aviserat att de ska flytta sitt centrallager från Umeå till en annan plats, till en internationell flygplats. I motivet sägs att det beror på att turerna till Umeå har minskat.

Byggandet av Botniabanan kan aldrig ersätta flyget för vissa typer av transporter men samtidigt bör flygbolagen varken ha monopol och/eller försöka ta död på varandra såsom nu. Konkurrens är bra men det finns gränser när hela branscher kan slås ut och det får inte ske med flyget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.