Övervakningskameror ett nödvändigt ont

 

Vk har haft en omröstning om vad folk tycker om övervakningskameror på torg. Nu är ju jag lite tveksam om detta med omröstningar på nätet men denna hade när jag läste den 1300 personer röstat. Man kan väl säga att runt 90 % hade en positiv attityd.
 
Så här sa läsarna. Det bör inte få utföras sa 9 %. Det kan vara bra mot skadegörelse sa 11 %. Det har blivit nödvändigt tyckte 24 % och hela 56 % sa att det var jättebra. Tiderna förändras och det är inte så länge sedan jag i stort sett var ensam som ville att vi skulle ha en positiv attityd till kameror även om det inte känns bra.
 
Det är inget önskvärt men vi har sett att till exempel på skolor så har skadegörelsen minskat och det är också därför som vi hade en positiv hållning när bostaden sökte tillstånd på torget på Ersboda.
 
Att folk har blivit så sabotagebenägna att man måste sätta upp kameror känns konstigt och det gäller väl för skolan och föräldrarna att lära barnen vad som är rätt och fel och likadant att de som utför klotter och annan skadegörelse att de får stå ansvar för sina handlingar. Varför ska alla andra betala dessa kostnader som orsakas på grund av skadegörelse för de ska saneras och det kostar pengar. Övervakningskameror har blivit ett nödvändigt ont

2 kommentarer

 1. Mehdi Arbab

  Hej Lennart,

  Sedan när började du tro att med hård bevakning kan man styra ett ”demokratiskt” Samhälle? Hårdare bevakning av medborgare i ett samhälle leder till mer organiserade brottslighet. Jag har hört dig att du kritiserade Stalin med rätta många gånger nu vill du införa hans metoder. Du borde tänka om en gång till. Problemet ligger någon annan stans. Alla äkta socialdemokrater vet om detta (men tydligen inte du). Skadegörelsen är ett samhälles problem som bottnar med arbetslöshet av ungdommars föräldrar, utanförskap mm. Irans regim bevakar alla gator och torg med kameror du ser resultat.

 2. Patton

  Hej Lennart!
  Jag är en av dem som vill ha kamera bevakning under vissa perioder större samlingar (Wheels festen,Nolia. Men även där det ofta sker förstörelse och kan plockas ned när det lugnat sig. Apberget borde ha egen kamera( För offentligheten) för visa upp umeå för nedskräpning så vi får ordning på det. Mehdi Arbab säger för min del är skylla ifrån sig. Det handlar inte om att få hårdare samhällsklimant snarare minska brottsligheten och förstörelse. Det är inte Okey att förstöra för andras egendom pga sin ilska och frustation över sina egna problem. Slippa betala för det. Mehdi Arbab det är inte Iran här utan det är för små eller stora brottslingarnas bästa och kunna ta itu innan något värre händer för enskilda individerna.Jag är en röstande socialdemokrat själv och naturälskare.
  En sak håller jag med Mehdi Arbab att problemet ligger någon annanstans. Det gör det alltid men det är inte ursäkt för att förstöra eller syssla med kriminella ting för vi har det faktiskt bättre här än Iran eller hur?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>