Olika skatt på inkomst är högerpolitik

 

Regeringen den gör dagliga utspel inför framtiden och media följer lydigt med som budbärare. Det är en ny ära när det gäller presentation av budgeten, man släpper ett fläskben i taget men vi får aldrig se om vi ska låna till detta och betala ränta på detta.
 
Idag handlar det än en gång om sänkta skatter och nu för pensionärerna som ska få en skattesänkning på upp emot 150 kr i månaden.
 
Det här är fjärde året i rad som man medvetet ökar klyftan mellan pensionärer och den skatt löntagarna betalar. Det är självklart diskriminerande att ha olika skatter.
Pensionen är en uppskjuten lön som man sparat till under de aktiva åren i förvärvslivet och jag förväntar mig att vårt parti och våra samarbetspartner har ett skattesystem som har samma skatt på de olika inkomsterna.
 
Pension är en uppskjuten lön och ska ha samma skattesatser som de som jobbar

2 kommentarer

 1. Bertil

  Med den skattepolitik borgarna har så blir klyftan katastrofal vartefter tiden går.
  2006 var skatten i princip lika för lila inkomst.
  2008 hade borgarna rört om då var skatten ca: 8000 högre för gruppen uytanmförskap. d.v.s (sjuka, arbetslösa, pensionärer.)
  2009 böven skatteskillnande ca: 9000kr/ år
  2010 riskerar den bli ca: 12000kr / år
  Hur stor klyfta vill alliansen skapa.
  ja säg om 10 år. 100 000kr/år eller 150 000kr /år

  Hur stor kan skatteskillnaden bli egentligen. Kan klyftorna bli så stora så det blir utanfölrskapet som ska betala skatt och löntagarna inte betala nån skatt.

  Frågan måste ställas på sin spets hur stora klyftor vill man ha.

 2. LP

  En logisk följd av ditt argumenterande för Pensionärerna, som jag håller med om, är att platt skatt då är den mest rättvisa lösningen på skatterna, alltså att alla har samma skattesats oavsett om det är lön, pension eller säg…en riktigt hög lön det handlar om. Det är din egen logik så då måste ju platt skatt vara socialdemokratisk rättvisepolitik. Det finns hopp om en rättvisare värld!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>