Regeringens sjukförsäkring diskriminerar cancersjuka

Att regeringens politik för att sänka skatterna slår hårt mot de sjuka och de arbetslösa (med andra ord de som har det sämst ställt) är ingen nyhet. Det är därför bra att även människor utanför politiken ser hur det slår.

Svårt sjuka cancerpatienter, som kanske lever i livets slutskede och som jobbar deltid på grund av att de inte orkar mer ska nu tvingas söka heltidsarbete i och med de nya reglerna.
 
Specialistläkare och kuratorer har nu vaknat till strax före ikraftträdandet och kräver att regeringen ser över reglerna. Det har regeringen hittills inte varit beredd att göra och jag tror protesterna är lönlösa för regelförändringarna är för att skatterna ska sänkas.
 
Regelförändringen innebär att de som varit sjukskrivna i 180 dagar blir utan sjukpenning och tvingas leva på den halvtid de kan jobba. En del kommer då att tvingas gå till kommunen och få socialbidrag. De här reglerna som regeringen infört är inte människovärdiga och diskriminerar svårt sjuka.
 
* Om SAAB inget nytt
Media ger sken av något nytt hänt beträffande SAAB, men ärligt talat så hade man gett SABB en tidsfrist fram till nyår för 10 månader sedan. Frågan är vad regeringen har gjort som kan bidra till en överlevnad och som underleverantörernas advokat säger: att kanske har en rekonstruktion vid en konkurs varit bättre.
 
Frågan är hur ett bolag som lagt ned gamla märken som Pontiac och Oldsmobil kan bedöma affärsplaner som de inte kunnat ta fram för den egna koncernen som numera har ett stort statligt ägande.
 
* Ishockey
Foppa ordnade återigen en seger igår och gjorde det avgörande målet i sudden. Han har bidragit till en märklig vändning i Modo men vad beror det på att det är gamla spelare överallt som numera är de tongivande. Vart har ungdomen tagit vägen? Tränar de rätt och har de den rätta viljan, eller kommer de inte fram?

En kommentar

  1. leif

    Tack. Tycker att sossarna och andra motståndare till borgarna skall belysa vilket plågeri dom tvingar sjuka till att genomgå. Det är helt sjukt men ingen ställer dom till svars. Man blir helt förtvivlad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.