Högeralliansens budget ingen rolig läsning

 

 
Har roat mig med att läsa lite i regeringens vårpropposition VÅP,en , även om det inte var någon rolig läsning om jag ska vara ärlig.
Sysselsättningsgraden har minskat med 1,6 % på fyra år vilket har inneburit att det har försvunnit 100 000 jobb  (finns i Våp,en sidan 10 bilaga 1)
På fyra år så har man gått från ett överskott på 70 miljarder kronor till ett underskott på lika mycket.(det kan du läsa på sidan 12 i samma bilaga)
Konsekvenserna har blivit att välfärden har minskat och att pengarna gått till de som tjänar mest och blivit rikare. Högern har inte förändrats sedan dess födelse. Mest till de som redan har bäst

Nu tycker jag ansvaret för ekonomin rasat ihop då man lånar till skattesänkningar och jag ska återkomma senare och visa vad RUT avdraget gett i västerbotten och jag kan tala om att det kom från en centerpartist som tycker det ska vara slut med högerpolitiken

Etiketter: ,

12 kommentarer

  1. Jimmy Lindberg

    Det är väl inget unikt att jobb försvinner i en lågkonjunktur, det vet alla som läst ekonomi… Du får det att låta som något märkvärdigt, vilket det inte är. Faktum är att alla länder i Europa haft ekonomisk försämring, Sverige har klarat sig bra enligt många bedömare. Anders Borg har blivit lovordad och utsedd till 4:e bästa finansministern i hela Europa enligt högt ansedda Financial Times. Jag och säkert varje tänkande läsare får inte ihop dina ekvationer. Säg som det är, du är rädd för fyra år i opposition till.

  2. Andreas Johansson

    Vilket oerhört dåligt inlägg! Sverige har klarat krisen med lägst underskott i hela Europa samtidigt som man har sänkt statsskulden med 150 miljarder. Du får vara lite mer saklig i kritiken Holmlund!

  3. Hervoris

    kan du läsa eller? Det är fruktansvärt lågt att sprida lögner som du gör…men så är det väl har man ingen egen politik så.

  4. Jonny Forsström

    Men som det nu är, är tydligen vänsterns enda chans att smutskasta högersympatisörer..då ÄR klyschan om desperation helt giltig.

  5. Hervoris

    Högern har tappat sin egen id:
    ”Hervoris säger:
    kan du läsa eller? Det är fruktansvärt lågt att sprida lögner som du gör…men så är det väl har man ingen egen politik så.”
    EJ SKRIVET AV HERVORIS, men kanske en cools kusin från landet. Högern avskräcker mer o mer, som en farsot av låga
    och onda avsikter.

  6. Student

    Vänta här nu?
    Lennart skriver ”Mest till de som redan har bäst” -hur mycket tjänar du nu igen Lennart?

    Du tjänar bra men klagar på att de som tjänar bäst blivit rikare….hycklare

  7. Andreas Georgsson

    Statsskulden har sänkts med 91 miljarder sedan valet 2006. Skulden var sänkt mot sept 2006 som mest med 216 miljarder kronor, mycket tack vare en redan beslutad amoreteringsplan som inte alliansen kunde ändra på.

    Lägsta noteringen var faktiskt för ett år sedan i mars 2009. Sedan dess har skulden ökat med 120 miljarder. Detta då Alliansen lånar till skattesänkningar.

    Över 3 miljarder går varje månad till de med en månadsinkomster över 1 miljon kronor.

    Du som är ekonom kanske förstår att ett underskott i statens finanser inte är positivt för statskulden.

  8. Lennart Holmlund

    Till student säger jag bara så här.Jag tjänar jättebra och jag har inte alls behövt någon skattesänkning och inte heller något jobbskatteavdrag för att jobba mer, då det inte går

  9. Lennart Holmlund

    Visst har statsskulden sänkts men det beror enart på att man sålt bort en massa verksmheter och som man senare får mindre intäkter till. Det beror inte på att man hållit ekonomin i ordning. Nu lånar man till skattesänkningar

  10. Lennart Holmlund

    Andreas Johansson kristiserar mig för osaklighet när jag skriver det som står i vårproppositionen, i atort sett samma från Jimmy Lindberg och jag tycker ni som nu vill ha en högerpolitik stå för den i stället och läs vårproppen, och bejug inte andra

  11. Hårt arbetande

    Jobbar du då när du drar upp storgäddor eller åker på solsemester till Thailand. Just det ja, då var ju verksamheten vilande. Lika för alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.