Respekteras lagar av It-världen?

Nu har tunga företrädare för 10 länder reagerat till IT-jätten Google och andra internetföretag om att ta hänsyn till människors integritet. De länder som har gjort detta är Kanada, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Nederländerna, Nya Zeeland och Spanien som samarbetar för att påminna internetföretagen om att respektera ländernas lagar om privatlivets helgd.

De här länderna är oroliga för att sociala nätverk som bland annat facebook och Buzz inte respekterar integritetsfrågorna tillräckligt ordentligt.
 
Den svenska regeringen fanns inte med på listan över de oroliga länderna och det skulle vara intressant att veta vad den svenska regeringen tycker i frågan? T.ex. om de tycker att de sociala medier behöver följa lagarna som handlar om integritet.
 
Det är ju inte helt lätt men någon måste trots allt vara ansvarig och både på bloggar och andra sidor tar man ju bort de som inte följer reglerna. Det har VK gjort när det gäller Sverigedemokraterna och deras blogg då de var främlingsfientliga på bloggen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.