Reginalpolitik efterlyses

 

Regionalpolitiken är död
 
I Ånge fick Maud Olofsson frågan om vad hon skulle göra om det försvann 100 jobb i Ånge.
 
Hon svarade att kommuner ska överleva av egen kraft och inte tro att staten är någon räddare.
 
 
Det här är beviset på att det finns ingen regionalpolitik längre från statens och regeringens sida. Uppgifterna har inte flyttas över på kommunerna även om kommunerna jobbar med näringspolitik.
Inte undra på att det finns en hel del centerpartister som inte känner igen sitt eget parti. Tidigare kämpade man hårt för landsbygden men med det uttalande så är regionalpolitiken död. Jag är dock inte förvånad utan har tagit upp det många gånger på olika sätt

En kommentar

  1. En mamma

    Hej Lennart! Jag som medborgare och förälder vilja lyfta fram ett litet önskemål.I sommar har jag besökt flera kommuner i södra Sverige där de haft fantastiskt fina små lekplatser i centrala staden. Perfekt som turist att låta barnen rasta av sig i efter att flanerat lite på stadens gator. I umeå centrum saknas helt tanke på barnen , om möjligen inte för undantag av den lilla lekdelen utanför apoteket. Tänk vad härligt med en liten fin lekpark i tex bro parken eller nere vid kaj området. Borlänge centrum har tex en jättetrevlig lek och kultur park mitt i centrum. Kolla gärna in den!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.