Alliansregeringen vill tillåta uranbrytning i Sverige. Frågor men inga svar

 

Nu är jag helt  säker på att allianspartierna står bakom att det ska brytas uran i Västerbotten och i Sverige. Ni som brukar följa med i bloggarna ser att så fort jag skrivit något annat är det ute och hackar, men i den frågan törs de inte gå ut och säga vart de står för då tappar man väljare.
Den första frågan jag ställde idag till  Riedl och moderaterna om de vill ha en lagstiftning om bidrag till partierna,  det blev ett snabbt svar men det handlade lite om frågan om lagstiftning men kom snabbt men inte ett ord om uranbrytning om jag frågade senare om. Med den tystnad som man varit om frågan under hela valrörelsen kan jag inte göra någon annan bedömning än att en framtida alliansregering kommer att tillåta uranbrytning i Sverige.

Här är den blogg jag skrev om både uranbrytning och EMU omröstning

Den här handlade om att jag inte fått något svar om hemliga bidrag och frågan om uranbrytning

Den första frågan var om det kallas rättvisa när 1% fått lika mycket i skattesänkningar som 25% av befolkningen

3 kommentarer

  1. Jörgen

    Bra att du lyfter frågan om uranbrytningen! Den måste upp på dagordningen! Det är helt fel att börja bryta uran i Västerbotten och Sverige!

  2. Björn

    Vad är det som skulle vara fel med uranbrytning när vi har 10 kärnkraftreaktorer i Sverige? Vi vill ha energin, men Lennart vill hellre gräva upp den på andra sidan jordklotet? I och för sig är det fånigt att man inte kan få rösta på ett parti som säger klart och tydligt ja till uranbrytning i Sverige, för vi vet ju alla att det inte kommer att avvecklas några reaktorer av någon av de politiker som i år kandiderar till riksdagen.

  3. Michael Karnerfors

    Det som stör mig mest med uranbrytningsmoståndarna är att det sedan LÄNGE gått prestige i frågan och det handlar inte längre om miljö- och naturskydd. Vid det här laget skulle gruvbolagen kunna komma med en fläckfri miljökonsekvensbeskrivning och alla uran-hatare skulle ändå skriva i högan sky och på förhand deklarera att länet är förstört.

    Varfrö skall jag lyssna på högljudda gaphalsar med förutfattade meningar som inte ens vill ge industrin en chans att få bevisa sitt case?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.