Pensionerna i Sverige håller på att bli de näst sämsta i EU

OM DEN ARTIKEL SOM FINNS I RIKSDAG OCH DEPARTEMENT stämmer är det mycket allvarligt. Då måste en översyn av det svenska pensionssystemet omedelbart göras.

Enligt en rapport håller pensionerna i Sverige på att bli de näst sämsta i EU. En av förklaringarna är den orättvisa som den borgliga regeringen har genomfört genom att pensionärer beskattas hårdare än löntagare.

Det har vi socialdemokrater argumenterat emot och vill ta bort. De borgerliga partierna anser det motiverat då pensionärer har andra kostnader än löntagare.  Men det är viktigt att vi hittar en pensionslösning som ger ett bättre utfall vilket kan göras på många olika sätt.

4 kommentarer

  1. Andreas Bjerke

    Oj, sansa nu debatten Holmlund! För det första så handlar undersökningen om procentuell slutlön för en medelinkomsttagare. Det innebär självklart att en svensk kommer få högre pension än en polack eftersom löneläget är oerhört mycket högre. För det andra så handlar det om befintligt pensionssystem. Sverige har, tack vare bland annat ditt parti, reformerat pensionssystemet till att vara långsiktigt hållbart. Det har nästan ingen annat land gjort, vilket i praktiken innebär kraftigt sänkta nivåer i samtliga andra länder. Kort sagt: vi ska vara stolta över vår reform och ditt inlägg är oseriöst!

  2. Lennart Holmlund

    Svar till Andreas Bjerke (2010-11-16 23:30)
    Det har visat sig att den pensionreform som har en bred politisk förankring har vissa brister som man måste rätta till och det är pensionsreformen som även vi var med som ger löntaganra lägre inkomster. Jag tycker det är fel att man ska ha mer betalt, men när man får så låg del av nettot i pension som undersökningen visar har man också räknat med att pensionärerna betalar högre skatt. När reformen tog så var förutsättningarna att lön och pension ska beskattas lika, vilket regeringen bär ansvar för

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>