Förtroendeklyfta i S-valberedning…

Det stod på text-TV i veckan. I texten stod det att: från källor i valberedningen finns det en person som seglat upp som favorit till partiledareposten.

Men om det är så illa att personer från valberedningen läcker till Rapport har den eller de personerna inget med insynen att göra eller snarare – de skulle inte ha haft det. Alltså sitter det personer i socialdemokratiska partiets valberedning som inte har förstått sitt uppdrag och borde inte sitta där.

Jag förutsätter att man i valberedningen diskuterar förfarandet om det är där läckaget kommer ifrån. Det skulle också kunna vara från någon distriktsordförande som gör det för egen vinnings skull. Ynkryggar är väl ett bra namn men det sättet att arbeta minskar partiets förtroende hos väljarna.

 

En kommentar

  1. Anders Nilsson

    Det här hade ju kunnat undvikas om vi hade en öppen process men full insyn för medlemmarna. Sen är väl inte ett påståendet att en, icke identifierad, kandidat har segalat upp som favorit så allvarligt. Eller är det så att du förespråkar det gamala stalinistiska systemet med en förseglad valberedning on ett kröningsförfarande på kongressen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.