Vem blir partiledare i S

 

S-kvinnorna lanserar 5 kandidater till partiledare, Anna Johansson, Lena Sommerstad, Åsa Westerlund, Annika Nilsson och Susanne Eberstein. Jag ska självklart inte lägga mig i kvinnoförbudets nomineringar man jag konstaterar bara att deras gamla slogan var annans damernas finns inte med i förslaget. Jag har också kontakt med oerhört mycket kvinnor inom partiet och deras nomineringar stämmer inte med deras kandidater även om någon finns med.
Nu är det ju inte kvinnoförbundet som utser socialdemokratiska partiets ordförande utan det gör ju partiet, kvinnoförbundet utser sina.
Vad jag tror är viktigt att vi får en partiledare som har ett brett stöd och som de socialdemokratiska väljarna vill ha och en person som också lockar andra att rösta på partiet i valet, för det räcker inte med att enbart medlemmarna röstar.
Det finns även bra manliga kandidater men jag sticker inte under stol med att jag gillar Anna Johansson även om jag inte vet vilket stöd hon har i de breda socialdemokratiska leden, den uppgiften är ett ansvar för valberedningen. Såg också att studentförbundet har sin kandidat även om jag tycker att man kan kräva mer av en partiledare än att skriva insändare och blogga
 

En kommentar

  1. Andreas Johansson

    Studentförbundets kandidat driver en linje som ligger nära Vänsterpartiets. Ett parti som attraherar dryga fyra procent av väljarkåren, sedan kan man dra sina egna slutsatser!

    Hon kommer dessutom inte att bli tagen på allvar efter hennes agerande efter valförlusten 2006 då hon fick avgå som minister. Då valde hon att under ett år leva på skattebetalarna trots att hon hade en professorstjänst att gå tillbaka till med motiveringen att hon behövde ”landa”.

    Nu är jag borgerlig sympatisör, men den enda chansen att vinna val i närtid får man genom att välja Mikael Damberg. Med t ex Lena Sommestad eller Thomas Östros så sjunker partiet mot botten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.