Reinfeldt är feg som inte debatterar med Juholt inför omvalet i Västra Götaland

 

Det ska vara omval till Västra Götalandsregionen den 15 maj. Inför det omvalet så utmanade Håkan Juholt moderatledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt på en debatt. Inte helt oväntat så tackade Fredrik Reinfeldt nej till den debatten och skyller på att Socialdemokraterna inte presenterat sin sakpolitik.
Det är i och för sig ingen nyhet att allianspartierna nekat till debatter på många olika sätt och att de inte kommer till studios och debatterar mot Socialdemokraterna. Jag tycker det är märkligt men man vill väl stå och köra fram sitt budskap rakt upp och ner i TV och inför andra medier och slippa granskningen av sin politik.
Det är så man gjort och inte minst inför TV kamerorna där de helt okritiskt kört sitt budskap och där budskapet inte granskats, det går dock inte att göra något åt när inte media ser att man blivit budbärare
Däremot är det illa att inte moderatledaren ställer upp i en duell inför ett val i en region och med den bortförklaringen. Vilket budskap socialdemokraterna har i sjukvårdspolitiken i regionen är ju fastställt i det valprogram man ställer till väljarna förfogande så det var en dålig bortförklaring och det gäller ju inte nyval till riksdagen utan nyval till regionen. Det är ett hot mot demokratin när inte väljarna får se ledarna för de största partierna ta en öppen debatt inför ett val

Det var svårigheter i går att komma åt min länk skolraset, men nu kan du läsa den även här, bara ett klick

5 kommentarer

  1. Britta Sethson

    Om det nu vore så att (s) saknar eget program borde det väl inte vara något hinder för FR att ställa upp på debatten. Det skulle väl gynna alliansen eller hur.

    Nä det där är bara ett svepskäl. Dessutom är det som du säger Lennart. (s) har verkligen ett program i dessa frågor och det är därför FR inte vill debattera.

  2. Nils Persson

    Fredrik R visar nästan aldrig vad han tycker. Det är så han har fått väljarnas förtroende. Hans vänner i regeringen får ta smällarna. Se på Maud Olofsson, som inte har vett att hålla tyst utan pratar om sånt hon inte begriper och därmed drar på sig ”fiendens eld”

  3. Lennart Holmlund

    Svar till Britta Sethson (2011-04-10 09:22)
    I ärlighetens namn är det ju inte bara han som inte ställer upp och debatterar. De vill ju ensidigt föra ut sitt budskap, det är en 5 år gammal taktik

  4. Britta Sethson

    Det märkliga är att inte folk i gemen reagerar på detta. Jag hoppas att juholt utmanar näste man i ordningen då. eller kvinna.

    Eller att man inbjuder alla partier till paneldebatt och så får väl folk se vilka stolar som gapar tomma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.