Umeå kommer att fortsätta att växa och utvecklas

 

Umeå blir bättre och bättre att bo i. Jag har haft förmånen att bo här sedan 1959 och staden blir bara bättre och bättre att leva och bo i. Det är just tillväxten som gjort den så mycket bättre. Alla typer av utbud har förändrats ifrån grunden, som möjligheten till jobb och utbildning, handel, kultur, boende ja allt har blivit bättre.
 
Däremot är jag bekymrad över de krafter som tror och tycker att Umeå i framtiden ska se ut som idag och inte få fortsätta att utvecklas och att vi ska kunna bli fler. Riktigt bekymrad blir man när man hör att just stadens utformning ska se ut som idag och att man tror att den gjort detta i stort sett sedan branden. Det är inte alls så länge sedan älvslandskapet hade ett järnvägsspår ner på kajområdet och det området var fyllt av olika former av magasin. Den bilden fanns ned mot nuvarande konstnärligt campus som var ett fabriksområde
 
Nu går umeå vidare och staden har förändratas utseendemässigt sedan Universitetet anlades här och har betytt mycket för stadens utveckling. För att kommunen ska kunna byggas på ett hållbart sätt behövs förtätning eller rättare sagt förädling inte minst av de centrala delarna och att Umeå går från att ha varit en liten byhåla på 50 talet till att bli en stad.
 
Det är viktigt att det finns större städer i Norrland om Norrland ska kunna utvecklas och inte bli ett museiföremål för hitresande turister. En utvecklad stad ger nya möjligheter till jobb och utveckling men det förutsätter självklart att universitetet är med på banan och sysslar med framtiden och utvecklar forskning och ny kunskap som är världsledande. Jag känner positiva vibbar från universitetet och att man vill vara i spetsen i världen på flera områden och det positiva är att universitetet växer ihop med staden via nya konstnärligt campus.
 
Botniabanans intåg i Umeå har förändrat karaktären betydligt och mer kommer det att bli när den drar igång för fullt.
Vi har framtiden för oss om vi tillåter att Umeå får utvecklas och förändras till att bli en ännu bättre stad. Fortsätter befolkningsökningen att fördubblas på det sätt den gjort sedan jag flyttade hit kommer Umeå troligen att bli dubbelt så bra som idag. Vilket det blivit sedan 1959 och de som bor här då kommer att bekräfta detta. Det som varit som mest debatterat under den tidigare resan uppfattas i dag som rena lyckan för Umeå och dess befolkning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.