Ny partiledare ska tas fram i vårt parti….

Ny partiledare ska tas fram i vårt parti. I Lördags eftermiddag meddelade Håkan Juholt att han slutar med omedelbar verkan. Hans motiv var hanhan kände det svårt att få ett brett förtroende bland väljarkåren.

Det blir då att omedelbart försöka vaska fram en ny partiledare som har ett brett stöd. Det är en nödvändighet om vi ska kunna få så många väljare att vi kan bilda regering och få en ny politik som sätter jobben, miljön, framtiden och välfärden före skattesänkningar.

Det måste också bli slut på tjafset som varit i partiet och det måste bli ordning och reda i hela partiet. Vi har alldeles för dåligt förtroende inte minst i Stockholms stad och län.

Ansvaret för att se till att man får fram trovärdiga kandidater där och på andra ställendär partiet har lågt förtroende ligger dock inte på partiledningen utan på de lokala och regionala organisationen.

Framtidens politik måste anpassas föratt passa morgondagens samhälle både för jobbens och välfärdens skull. Ja de ska utgå från våra grundvärderingar men det är långt i från säkert att gårdagens metoder är de rätta i morgon. Det gäller att titta framåt.

Vi måste få en snabb och värdig
process helst så öppen som möjligt men det får inte draut på tiden för länge. Det är många inom partiet som måste se över och fundera över sitt agerande och arbeta för att vi blir ett parti.

Dagens störstaparti (M) hade sina interna konflikter under Bo Lundgrens ledarskap och det spretade åt alla håll. Sedan Reinfeldt tog över är det många som försvunniteller helt ändrat sig och nu kan vi konstatera att man går i takt till hundra procent och i varje läge ställer upp till fullo på vad partiledningen bestämt sig för.

Jag kanske inte vill att vi ska styras så hårt utan en öppen och bred diskussion när politiken utformas men när det är gjort är det en skyldighet att följa de fattade besluten i stället för att använda knivarna

En kommentar

  1. Elisabeth Ohlson

    Om man fortsätter att ignorera väljare, sympatisörer kommer partiet att fortsätta minska.
    Erfarenhet och insikt är ledorden!
    Stab och stab, man kan inte bara skylla ifrån sig, man har ett eget ansvar också…
    F.d. statsminister Ingvar Carlsson är känd för att ha ordning och reda, både på sin privatekonomi och i tjänsten som partiledare.
    När Ingvars fru följde med på resor betalade dem alltid för halva kostnaden för resor, hotellrum, förplägnad för att undvika diskussioner i framtiden.
    Han skulle inta ha drömt om att köpa en kola på SAP:s bekostnad.
    Är det då en generationsfråga att människor inte upplever att dem gör fel när notan hamnar hos skattebetalarna?
    Dessutom bör man vid tillsättningen av nästa ledare efter Håkan Juholt åtminstone ställa samma krav på honom som staten, lagstiftarna ställer på väljarna, allmänheten.
    Vi förväntas kunna regler och lagar samt att vi efterlever dem enlig punkt och pricka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.