Vk,s artikel om budgetramar är fel. I dagens…

Vk,s artikel om budgetramar är fel. I dagens Vk har inte Allan Fjällström förstått kommunens budget och jag hoppas VK rättar detta i morgonens tidning.

Han skriver inledningsvis att Socialnämnden, Fritidsnämnden och Kultur är de enda som får tillskott och det är en ren och skär lögn.

Orsaken till är att han inte lyssnade på vad vi sa och läste det som stod i papperen. 3 % för lönehöjningar ligger kvar centralt och kommer att fördelas ut när förhandlingarna är klara.

På sidan 12 i budgethandlingarna finns uppräknat hur mycket varje nämnd får i tillskott. Handlingarna heter Budget och ramar för nämndernas uppdragsplaner och det ser ut så här för 2013. Så här mycket höjs nämndernas uppdragsplaner
Kommunstyrelsen + 7 miljoner, Tekniska nämnden + 4, Byggnadsnämnden +4, Miljö + 0,5, För och Grundskolan + 20, Socialnämnden + 33 och dessutom ingår det 11,1 miljoner som var Tildaprojektet som nämnden får använda hur man vill. Fritid + 1 miljon Kultur + 1 miljon Gymnasiet -3 miljoner, Holmsund 6 miljoner, Sävar + 4 miljoner och Hörnefors + 1.

Så ser verkligheten ut.

När Vk redovisar har det plockats från olika dokument och har han läst sidan fyra i Ekonomiska planeringsförutsättningar där det står att det centralt är avsatt 2% i en central lönepott 1 % i en lönereserv.

Det är den sammanblandningen som gjort att dagens artikel vilseleder VK,s läsare

I den tabell som VK visar är inte heller lönepotterna utlagda på respektive nämnd utan finns i tabellen Kommunstyrelsens anslag för oförutsedda behov.

Visserligen går Fjällström emot sin egen artikel där han i slutet skriver ” driftbudgeten utökas med 68,5 miljoner jämfört med ramarna ” men det är det som är de ramhöjningar som nämnderna får PLUS De LÖNEHÖJNINGAR som blir med 3% totalt på hela kommunens lönesumma som visserligen kan variera på de olika nämnderna.

Nu 5.35 hämtar taxi och ni får ursäkta att jag blir upprörd när det som är så klart inte blir rätt och man så tidigt ska ge en förklaring

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.