Sverige saknar en regering som vill.

Sverige saknar en regering som vill. Det ser ut att bli nattsvart för Volvo Lastvagnar. Idag har det kommit mörka moln för bolaget då försäljningen minskat med runt 30%. VD Olof Persson varnar för neddragningar.

Vi saknar en handlingskraftig regering om vi ska ha kvar Volvo Lastvagnar i Sverige. Vid den förra fordonskrisen 2008 fick alla i Belgien ha kvar sina jobb medan tusentalet fick gå i Sverige och när produktionen ökade så gjorde man jobben i Belgien.

Vid den tiden påtalade vi det för regeringen men de sa att man inte att man fick ha ett permiteringslönesystem enligt EU. Det var inte var sant eftersom det finns i många EU länder bland annat i Belgien och i Tyskland där räddes enligt uppgift 400 000 jobb.

Vi har en regering som saknar handlingskraft och beredskap trots att vi redan har massarbetslöshet. Sverige behöver ett permiteringssystem liknande övriga Europa om vi ska ha kvar några jobb i Sverige. När Stefan Löfven tillträder som statsminister ordnas detta upp, för S har lagt ett förslag som löser detta. Frågan är bara hur många jobb som försvunnit

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.