Anders Borg tar inte tag i fusk i byggbranschen….

Anders Borg tar inte tag i fusk i byggbranschen. Han har haft ett förslag på sitt bord sedan 2009 men gör ingenting. Skatteverkets bygger med folk utan tillstånd. Den här regeringen är inte dålig på att komma med pekpinnar om bland annat LOU. När Skatteverket själva bygger så använder man till och med folk som saknar arbetstillstånd.

Det är inte att undra på att det är stor arbetslöshet i vårt land då staten använder lågavlönad arbetskraft från andra länder. Regeringen har haft förslag liggande på Anders Borgs bord sedan 2009 som skulle motverka fusket i byggbranchen. Det är skrämmande att vi har en regering som inte gör något åt fusket i byggbranschen som gör att seriösa företag slås ut med osund konkurrens. Här nedan kan du läsa en artikel i Dagens Arena från den 20 oktober och bedöm själv hur regeringen skötet sig

.
Publicerat 23 oktober, 2012 av Yonna Waltersson
Fackförbundet Byggnads riktar skarp kritik mot regeringen efter avslöjandet om fusk vid bygget av Skatteverkets kontor.
Illegal och underbetald arbetskraft var vad Dagens Arena kunde avslöja i fredags. Det efter att ha granskat ombyggnationen Skatteverkets lokaler i Sundbyberg.

På tisdagen bekräftade Migrationsverket att 17 av de anställda på Contender saknade arbetstillstånd i Sverige. Nu kritiserar Byggnads regeringen för att ha förhållit sig passivt till att stärka arbetstagares rättigheter.
Skandalen vid Skatteverkets bygge åskådliggör exploateringens fula tryne av migrerande arbetskraft från tredje land.

Detta har möjliggjorts av en passiv regering, säger Byggnads ordförande Johan Lindholm i ett pressmeddelande.
Regeringen har vid flertal tillfällen visat på en ovilja att införa EU lagstiftning som förbättrar situationen för utsatta arbetstagare. Däremot är regeringen inte sen att via tvivelaktiga EU-rättsliga resonemang inskränka fackliga rättigheter, fortsätter Johan Lindholm.

Så sent som på måndagen kunde Dagens Arena berätta att ett färdigt förslag för att motverka fusket i byggbranschen ligger på finansdepartementets bord sedan 2009. Där har det fastnat, och på departementet ger man nu som besked att frågan ska utredas på nytt.

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Sverige är inte längre välfärdssverige. Landet har blivit fifflarnas paradis med skyhög arbetslöshet där ersättningen har dragits in. Sjuka struntar man helt i. Många pensionärer lever på en låg lön, men beskattas betydligt hårdare än andra. Riskkapitalbolag för ut skattepengar till skatteparadis. Äldre far illa. Högsta skattesänkningar till dom som har mest. Dom privata apoteken flaggar för att lägga ner, när tiden har gått ut för den tid som dom är skyldiga att bedriva verksamheten. En socialdemokratisk regering är garanten för att nuvarande politik upphör.

  2. Lennart Holmlund

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2012-10-30 18:16)
    Jaq håller med dig fullt ut denna gång. Tyvärr har budskapen varit svåra att få ut i den högerstyrda press som dominerar i Sverige

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>