Det är som om Ågren tror han kommer att leda…

Det är som om Ågren tror han kommer att leda Umeå. I går sa han på sin blogg att umeå behöver ett nytt pragmatiskt ledarskap. Från vår sida blir det en ny ledare som vet hur det är att leda kommunal verksamhet. Jag tror säkert Ågren han syftar på att det är han som ska stå för det nya.

Vad har då han visat för ledaregenskaper frågar jag mig. Har inga erfarenheter att leda stora organisationer och jag har många gånger efterlyst om de på något sätt försökt få regeringen att se norr om norrtull. Det enda är väl att man la in vägpaketet i närtidssatsningen men de har inte sett till att det är klart enligt det avtal som skrevs för att det skulle bli klart 2014.

Däremot fick kommunen vara med och betala 250 miljoner för det som är statens ansvar och nu hotar regeringen med att kommunen ska vara med och betala böter för det som staten orsakar. Vad gör Ågren och hans allianskollegor åt detta. Tiger som muren.

Inte hör vi några som helst signaler att man slåss för Norrbotniabanan utan där finner man sig i att moderaterna inte tror på Järnvägen. Vilket ledarskap har man visat i dessa frågor liksom Kvarkentrafiken där vi nu inte blev Cross border . För att bli det måste staten satsa pengar. Det gjorde man inte. Vi såg hur man tyst man fann sig i att Migrationsdomstolen lades till Luleå trots att Domstolsverket tyckte annorlunda och vi såg hur tyst man fann sig i att vi inte fick använda länstransportplanen för att stödja trafik på E12 över Kvarken. Det finns många exempel där vi har sett ett mycket passivt ledarskap när det gäller pengar och satsningar till Umeå. Det gäller Ågren och de andra oerfarna ledarna i alliansen.

Sedan försöker han skrämma med att utan mig så går partiet åt vänster. Så är det inte då våra program går ut på tillväxt, nya jobb, bättre bostadspolitik, mer infrastruktur och sist med inte minst unga i jobb eller utbildning. Skulle tro att devisen för oss att välfärd före skattesänkningar kommer att finnas med även i nästa program och det har varit tur att vi inte sänkt skatten tidigare. Är det att gå till vänster att säga det vi sagt förut. Den här mandatperioden gick vi in i ett samarbete med V för vi hade något mandat för lite trots att vi hade fler röster än alliansen.

Det är moderaterna som cementerar blockpolitiken genom allianssystemet för har man inte gjort det så har det säkert funnits möjligheter till annan typ av regering . Vi går till val med vårt egna program och inte med någon annan. Det är väl lika bra att den sk alliansen bildar ett parti då är det lättare för väljarna. Skulle tro att utfallen nu är för att ge sken av att inte sluka centern

Ågren kommer inte att kunna locka väljare från oss med de argument han för om ledarskap och det tror jag han inser om alliansens gruppledare ställer och tittar sig i spegeln. De säger inte heller vem som är kandidat till ordförandeposten i kommunstyrelsen vilket vi kommer att göra. Det blir för väljarna som att köpa grisen i säcken att rösta på alliansen. Vi såg det kaos som rådde när man sist styrde Umeå och den ledartrojkan lyckades inte

Vi kommer att satsa lokalt, regionalt och centralt på en politik för nya jobb. En sak som alliansen inte klarat av. Man får inte bra tillväxt genom att satsa på låglönejobb och subventioner av dessa. Vi har personer som hur enkelt som helst klarar av att leda Umeå och det går jag i godo för. Ni ska väl inte inbilla er att jag slutar om jag inte varit säker på detta. Då har jag stannat i alla fall ett par år till

3 kommentarer

  1. Jens

    Om inte annat så får du väl meddela och klargöra att du lämnar över posten men kommer att vara kvar ”bakom kulisserna och lämna över” succesivt.
    Jag tar för givet det åtminstone och är det så med får du ju tala om att fallet är så,
    Är det inte din tanke, ja då får du tänka om 🙂

  2. Emil Säfvenberg

    Det är helt ofattbart vad Alliansen hittar på. Om de nu har en sån jättechans som Ågren säger varför agerar de så desperat?

  3. Pingback: Vad är Ågren egentligen emot? | Daniel Nyström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.