Tvångsäktenskap måste bekämpas till 100%

Tvångsäktenskap måste bekämpas till 100%. Det är skandal att dessa äktenskap får förekomma. Det är främst flickor som tvingas att gifta sig. Många gånger förs de ut ur landet för att tvingas gifta sig men någon man som de kanske inte ens känner.

Nu finns det folk som klurar ut idéer hur man ska komma bort från detta och man hittar de som sysslar med dessa traditioner. Den brittiska organisationen Karma Nirvana råder flickor som ska föras utomlands för bortgifte att de ska placera en sked i trosorna.

Då ska den upptäckas i säkerhetskontrollerna upptäcka skeden och då förs flickan bort till ett speciellt rum efter de ska kolla nära underlivet. Där får hon en chans att få hjälp och bort från föräldrar och släktingar och föras i säkerhet. Det är nog inget dåligt förslag

Idén ser väl bra ut och borde kunna rädda någon flicka . Samtidigt måste man kunna följa henne så att hon inte blir utsatt för hedersmord eller hedersvåld Det är helt obegripligt att någon man vill gifta sig med en kvinna som tvingats att gifta sig med honom. Detta är slaveri.

4 kommentarer

  1. Pingback: Holmlund skrev något klokt | Big Papa Ersbodian

  2. Neo

    Grundproblemet är att Islams grundare, Guds egen personlige profet, ingick flera arrangerade äktenskap, bland annat med en 6-årig flicka där äktenskapet ”fullbordades” då hon var endast 9 år ung! Eftersom Guds egen profet ansåg det som självklart och definitivt ok att ingå arrangerade tvångsäktenskap till och med med små barn så är det omöjigt att i den Islamiska världen hävda att det skulle vara fel att ingå just arrangerade tvångsäktenskap med barn…! Jag önskar fler politiker och journalister tog sig tid att själva läsa Koranen och åtminstone några av de lika viktiga Hadithtexter som utgör grunden i denna kombinerade religion och mer än kompletta politiska ideologi!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.