Malaysia Airlines 2,a stora olycka

Malaysia Airlines 2,a stora olycka. I Mars försvann ett plan från flygbolaget på väg till Kuala Lumpur och det har inte hittats men experter tror att det störtat. Spekulationerna om vad som hänt var många. Planet var en Boeing 777.

I går störtade en Boeing 777 i östra Ukraina. Samtliga 298 ombord omkom .Diskussionen är i full gång och nu pekar man ut att det skjutits ner men vem är den skyldige. Det pågår ett krig i området och man spekulerar om det är Ryssarna som ligger bakom medan de förnekar. Separatister är ett annat spår och det tredje är att det är Ukraina som kan vara de skyldiga.

Vad som är helt klart är att Malaysia Airlines missat två Boeing 777 på mindre än ett halvårs tid. Nu hoppas man på den svarta lådan men beroende vart den hamnar på analys så kommer det att spekuleras vem som sköt ner planet om det nu sköts ner.

3 kommentarer

  1. Jonas

    Jaha, en sammanfattning av senaste dagarnas nyheter. Har Holmlund börjat jobba som utrikesreporter åt VK? 🙂

  2. Rudis

    Tja, eftersom separatisterna saknar flygvapen så ter det sig orimligt att Ukraina ska skjuta på något som flyger. Man vet ju redan från början att det omöjligen kan vara ett fiendeplan. Således finns det en part i konflikten som har motiv att skjuta luftmålsrobotar mot flyg då det kan röra sig om fiendeflyg och det är separatisterna.

    Sedan kan man ju fråga sig vart separatisterna fått avancerade luftmålsrobotar och utbildning att skjuta ner flyg med dessa system ifrån men det är en annan fråga som nog snart får sitt svar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.