Idag invigs friidrotts SM här i Umeå

Idag invigs friidrotts SM här i Umeå. Idag kl 17 sker den officiella invigningen av årets SM på den nya anläggningen Campus Arena upp vid IKSU, stora anläggning på Universitetsområdet. Det innebär att nu under kulturhuvudstadsåret har vi arrangerat både skid SM och Friidrotts SM.

Skidorna ett par veckor före OS och friidrotten veckorna före EM. För oss är idrotten en del av kulturen och ingår i satsningen som vi gör med anledningen att Umeå är Europas kulturhuvudstad detta år 2014.

Vi är en kommun som satsar mer än de flesta andra kommunerna på idrott och kultur och det är främst investeringar och drift av anläggningar och aktivitetsstöd som pengarna går till. Vi gör även satsningar tillsamman med Universitet och 4 idrottsförbund som är Friidrott, Längdskidor, Innebandy och Oreintering

Att vi satsar mer på idrott och kultur ger fina resultat i form bland annat mycket lägre brottslighet men även välbefinnande för våra barn och ungdomar. I idrottsföreningarna är det också många föräldrar som tillsammans med andra idrottsledare driver verksamheten och gör det möjligt för barn och unga att utöva sitt intresse.

Alla dessa ledare av olika sorter gör en ovärderlig insats för att alla som vill ska kunna syssla med idrott. Det är väl använda pengar att göra dessa satsningar som ger så bra avkastning i form av hälsa och mindre brottslighet.

Jag ska som sagt delta vid dagens invigning som formellt sker kl 17. Visst är friidrott en mycket bra sport att följa via TV då man får en bra överblick vad som sker på anläggningen men ingenting är bättre än att se idrotten live. Så gör ett besök men ta cykeln eller bussen för det är säkert lättare att parkera en cykel eller kliva av en buss än söka parkeringar. Vi får även hoppas på framgångar för våra lokala och regionala utövare och ett guld på hundra meter av Odain Rose vore inte fel och inte heller in medalj till Viktoria Tegenfeldt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.