C-veteran till Lööf så kan man inte bete sig

C-veteran till Lööf så kan man inte bete sig Det kan man läsa i omni.

Den tidigare C-partiledaren Olof Johansson går till hårt angrepp mot Annie Lööf för sin vägran att samarbeta med Stefan Löfven. Han anser att varken C eller FP agerar konstruktivt i den mycket svåra politiska situationen, skriver Dagens Industri.

Så här kan man inte bete sig, säger han till tidningen och fortsätter:
Om man bara släpper ekonomin vind för våg är det alltid de med minst marginaler som drabbas hårdast, därför måste man ta ansvar. Det handlar inte om hur bra man tycker om sina motspelare. Det handlar om att landet måste styras, säger han.

9 kommentarer

  1. Anna-Karin Kajsa Sjölander (C)

    De är lätt för en utan inblick i förhandlingsläget eller med ansvar för de politiska besluten att tycka. Men allvarligt Centerpartiet och Annie Lööf har ansvar för att hålla de vallöften Centerpartiet gått till val på.

    Om Stefan Löfven sträcker ut en hand som innehåller sänkt kostnader för att anställa unga, sänkt kilometerskatt och en fortsatt framtid för RUT så kanske Annie och Centerpartiet ändrar sig.

    I ett en relation gäller du både att ge och ta, så även i politiska relationer.
    //Anna-Karin ”Kajsa” Sjölander

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Den som sa detta var en före detta centerledare som efter den borgliga regeringen tog ansvaret och städa upp ekonomin efter sig.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Jag vill inte kommentera vad som är rätt eller fel jag bara hade lagt ut vad Olof Johansson fd centerledare sagt

  2. Erik

    Annie Lööf som klok och ung och begåvad politiker hoppar inte upp i knät på Löfvén i brådrasket. Det skulle du nog heller inte gjort om du hade haft samma förhandlingsposition. Det viktigaste för Alliansens partier är att pressa Löfvén hårt och se till att statsbudgeten blir ”alliansfähig”. Sverige står stabilt och arbetslösheten sjunker och sålunda finns inget som tvingar fram snabba och ogenomtänkta beslut.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Det är inte jag som sagt något om Annie Lööf och det var en av centerpartiets fd partiledare. Han visste och tog ansvar för att städa upp ekonomin efter en regering som ha tillhört. Jag tycker du är dålig på att läsa när du ine ser att det är en vcenterpartist som skrev detta

      • Erik

        Lennart, min kommentar till din referens om Olof Johanssons synpunkter är att säga att läget är annorlunda i dag än vad det var efter valet år 1994 då Sverige ekonomi var körd i botten. Och att Centern tog ansvaret att hjälpa S att sanera ekonomin. Men lägg märke till att dikeskörning av ekonomin inte har sin grund i borgarnas regerande under åren 1991 till 1994. Regeringen Bildt fick ta över en ekonomi från Socialdemokraterna som under åren 1982 till 1991 fullständigt kapsejsat. Hög inflation. Låg tillväxt. Ingvar Carlsson recept år 1990 var; prisstopp och lönestopp och strejkstopp. Och det finns vittnen till detta debacle; Kjell-Olof Feldt. I boken ”Alla dessa dagar” kan du läsa om detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.