Centern i Vilhelmina gör mig mörkrädd

Centern i Vilhelmina gör mig mörkrädd. Det är för att de kan tänka sig samarbeta med Sverigedemokraterna. Maria Kristoffersson sa i sin blogg att hon ville samarbeta med alla utom S och V.

Hon har väl haft en del uppdrag åt Centern centralt, och är det en sådan linje hon framfört. Centern i Sverige har haft vissa inslag om främlingsfientliga strömningar och vi som varit med minns centern i Sjöbo.
Sven Olov Olsson blev rikskänd sedan han varit drivande bakom att utlysa en folkomröstning om flyktingmottagande i samband med riksdagsvalet 1988.Olsson argumenterade även mot flyktingmottagande i kommunen. Efter detta uteslöts han ur Centerpartiet: han svarade med att grunda det lokala Sjöbopartiet 1991. Det är så nära Sverigedemokraterna man kan komma.

Annika Andersson som är första namn och som vill ta över ska nu kontakta Sverigedemokraterna om ett ev samarbete. Förut var hon emot samarbete med SD men verkar ha bytt fot. Är det så illa att även de andra partierna i alliansen kan tänka sig ett samarbete med Sverigedemokratena då har Vilhelmina gått över alla gränser för maktens skull och då är alliansen i Vilhelmina främlingsfientlig. För oss Socialdemokrater i Umeå är detta en schock över vart Sverige är på väg. Jag hoppas verkligen att det som stått i tidningar och på blogg om C och SD inte stämmer

5 kommentarer

  1. Maria Kristoffersson

    Nu är du ute och cyklar rejält. De tolkningar du gör ligger långt från sanningen! Centerpartiet är det parti som förlorat minst röster till förmån för SD tillsammans med FI. Däremot har många från S och M röstat på SD. Vi i C kommer aldrig att samarbeta med odemokratiska partier, det behöver du inte vara orolig gör. Intressant är dock att ni i S försöker blåsa upp ett rykte till en sanning.

  2. Pingback: Definitivt läsvärt….. | Åke Nilsson, kommunalråd (s), Vilhelmina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.