”Tillåtet att ta sexslavar  säger IS I sitt…

”Tillåtet att ta sexslavar  säger IS
I sitt egenproducerade magasin Dabiq  skriver representanter från islamiska staten att slaveri är godkänt samt att det är tillåtet att tillfångata och sexuellt utnyttja kvinnliga medlemmar av den kurdiska minoriteten yazidier.

Människorättsorganisationen Human Rights Watch har samtidigt publicerat en ny rapport baserad på intervjuer med Islamiska statens offer. Terrorgruppen håller hundratals yazidiska kvinnor och barn som gisslan. Flickor och unga kvinnor har skilts från sina familjer och sedan tvingats gifta sig med IS-krigare. Vittnen berättar även om hur de upplevt sexuella attacker och slaveri.

Rapporter om IS framfart kommer dagligen och de brott som de utövar med hänvisning till religionen. Det sker brott mot de mänskliga rättigheterna och världen sitter i stort sett stilla och tittar på

2 kommentarer

  1. Bengt Eriksson

    Det är ett land som har reagerat och agerat Lennart, men du har inga större sympatier för det landet har jag förstått.Men som vanligt när det ”hettar” till i någon hörn av värden så är det bara USA som övriga värden lutar sig mot, även i detta fall är det bara USA som med skärpa reagerar.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Nej jag tycker att alla borde agera och jag har inte alls krävt att USA ska ta det yttersta ansvaret men EU borde kunna göra det för det är EU som får ta hand om alla flyktingar som kommer. FN borde ta beslut och då ska Sverige vara med. VAr själv i FN tjänst på Cypern 1968

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.