Många avhopp från Kommunen

Många avhopp från Kommunen. Redan vid mandatperiodens första Kommunfullmäktige entledigas 4 ledamöter från Fullmäktige. Det har även ledamöterna tidigare talat om. FI.s toppkandidater Emma Svanström och Florence Siask slutar innan de börjat.

Tamara Spiric (V)slutar också och hon har berättat för media att hon redan i våras bestämt sig för detta då hon såg det svårt att kombinera uppdraget med två små barn. Även Agneta Björk (AP) har begärt entledigande från uppdraget som ersättare i Kommunfullmäktige .

Det kommer fler avsägelser enligt media och det är Vänsterpartiets andra namn på listan Peter Möller som har sagt att hon kommer att säga av sig sitt uppdrag. Bara för någon vecka sedan funderade han över om att ta över efter Tamara. Hans motiv är att han det senaste halvåret har mer och mer tänkt över det här och han egentligen brinner mer för att jobba utanför parlamentet. Lite märkligt då alla beslut behandlas i parlamentet och de styrelser och nämnder som tillsätts.

Efter lång erfarenhet i Kommunfullmäktige har jag inte upplevt att så många slutar så snabbt. Men vi respekterar alltid att ledamöter säger upp sina uppdrag. Det är partierna själva som får fundera hur det kunde bli på detta sätt att deras kandidater slutar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.