I Norrbotten går V till moderaterna

I Norrbotten går V till moderaterna. Det har under en tid sett ut som om den nya alliansen i Norrbotten skulle innehålla M, FP, C, V, MP och Sjukvårdspartiet som skulle styra landstinget i länet och S och SD bli opposition. I torsdags när jag besökte Luleå verkade det vara klart och att man dessutom kraftigt skulle bygga ut den politiska organisationen för att ro det i hamn.

Idag när man slår upp NSD Norrländska Socialdemokraten ser man att MP fattat beslut att inte gå med i ett sånt styre utan vill fortsätta med S. Hur V nu agerar och vilket styre det blir är ännu ett frågetecken. Borgerligheten kanske tar SD till hjälp för vi har sett att i en del kommuner vill framför allt Moderaterna samarbeta med SD.

Jag har sagt det tidigare och upprepar det igen att vill politiken värna demokratin och forma ett samhälle där alla människor är lika mycket värda måste blockpolitiken rivas och ju fortare dessto bättre. Vi kan inte låta politiken gå åt ett håll med ökad främlingsfientlighet i samhället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.