Är verkligen den Grekiska skuldkrisen över

Är verkligen den Grekiska skuldkrisen över. Jag tror det inte och har aldrig trott detta och en av orsakerna är att Internationella valutafonden (IMF) vill att Europeiska centralbanken och EU kommissionen fattar beslut dom ger Grekland mindre skulder dvs nedskrivning av lånen. Få blir det ändå så att skattebetalare i andra länder får betala detta.

Valutafonden kommer inte att fatta några beslut om räddningspaketen innan detta är gjort. ” Vi ser fram emot att arbeta med myndigheterna och ta fram ett mer detaljerat program och att de europeiska institutionerna fattar beslut som gör de grekiska skulderna hållbara ” sa valutafondens Greklandschef Delia Velculescu efter ett möte i Aten i torsdags.

Många länder däribland våra grannar österut Finland har själva ekonomiska problem och har sagt att de inte kommer att bidra till att andra länders skattebetalare ska finansiera Greklands. Det bäste har varit tror jag i alla fall om Grekland lämnat Euron. Det kommer aldrig att gå för hur ska man få grekerna att börja jobba med sina skatter då deras Skatteverk inte fungerar. Ska verkligen tyskarna tåla att betala grekernas skulder. Jag tvivlar att Merkel klarar av detta

2 kommentarer

  1. HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

    Den här bloggen las ut den 16 augusti och inte nu, varför kan detta ske Ingvar Näslund

  2. Grekland är bara toppen på skuldberget.

    Sverige som är Europas mest skuldsatta land(%) har betydligt större problem att vänta än Finland.
    Tysklands största bank, Deutsche Bank är Europas mest skuldsatta bank och är jätteviktiga för tysk ekonomi och de äger mest Greklands skulder. Av den anledningen måste Tyskland med Merkel i spetsen med andra länder fortsätta pumpa in nya nödlån för att inte katastrofen(dominoraset) skall bli ett faktum i hela Europa.
    Precis som du skrev så är det skattebetalare i Tyskland och i andra länder får betala lånen i slutändan till Grekland för att inte stora svarta hål som troligen inte går att reparera skall uppstå i övriga länders balansräkningar skall uppstå. Även vi i Sverige är med och betalar för Grekland.
    Alltså slutsatsen är att det är lättare att fortsatt provisoriskt laga Greklands lilla hål i skrovet än att laga alla hål som skulle uppstå överallt om Grekland sjönk ner till botten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.