Gränskontrollerna kommer att förlängas

Gränskontrollerna kommer att förlängas. Det har minister Anders Ygeman meddelat och beslutet kommer på torsdag. Det var bra att de infördes och att de förlängs men nog borde det vara mer än 30 dagar. En förutsättning att de ska tas borde vara att kontrollen på EU,s yttre gräns fungerar och ingen ska inbilla mig att det sker på en månad. Det är märkligt att så få flyktingar har id handlingar så vilka personerna är blir det svårt att få rätt uppgifter om.

EU är handlingsförlamad i den anhopning som sker av flyktingar och Sverige och Tyskland kan inte ta allt ansvar för detta. En omfördelning måste till nu. Det gäller nu att migrationsverket klarar av sin uppgift och att de som har flyktingsskäl placeras och att de som inte får asyl skickas tillbaka.

Jag skulle tro att Europa kommer att enas om nya regler för gränskontroller. Det är många länder som även mer eller mindre stängt den yttre gränsen. I spåren av terrorn skulle det inte heller förvåna om det blir mera kontroller av de inre gränserna. Man kan fundera över hur domstolar dömer. Åklagaren i Lisa Holm fallet har yrkat på livstids straff och som följs av utvisning. Vad duger det till om det inte finns några kontroller.

Det finns även regler om hur länge man får vistas i annat EU land om man inte har försörjning , ett icke beslut utan gränskontroller. Kontroller är ingen omfattande procedur och frågan är om borttagandet av kontroller haft någon som helst positiv effekt. Det är regler som måste ses över på EU och Schengen nivå.

2 kommentarer

  1. Staffan Berg

    ”märkligt med avsaknad av ID-handlingar!!!”
    Detta har ju pågått i flera år. Det är ju ingen nyhet. Men visst är det märkligt att vi under så lång tid accepterat detta tillstånd. Självbevarelsedriften borde ha satt stopp för detta, men naiviteten är och har varit slående. Vi får hoppas att de som sitter på besluten har förstått ”det skarpa läget” som Magnus Ranstorp uttryckte det.

  2. Gunnar Karlsson

    Gränskontrollen är ett skämt , håller helt med. Hittar man nån som ska synas av MV är det lätt att försvinn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.