Fi är en falang av kommunism

Fi är en falang av kommunism. Inte så förvånande med Gudrun Schyman som en av två partiledare. Hon var länge till vänster om V och började sin bana i Marxist-Leninistiska Kampförbundet. Hon gick sedan över till V 1997 blev senare partiledare men hon hoppade av V under mandatperioden och var så kallad politisk vilde i Riksdagen och samtidigt åkte hon runt när hon blev ledare för FI och då fick skattebetalarna betala kalaset trots att hon lämnat V.

Nu ser vi att FI är ett parti som vill styra vad Umeå borna ska äta. De har nu en motion till fullmäktige där de vill införa en vegan-månad i Umeå, där kött- och mejeriprodukter bojkottas. Det är en hårdare styrning av folk än i Nordkorea. De vill se att en eller flera kommunala verksamheter testar detta för att bryta rådande normer kring våra matvanor.

Det finns många kostexperter som menar att mjölk är mycket bra för barnen och jag tillhör de som tror att blandad kost är bäst för hälsan även om det sker en överkonsumtion av kött. Fi menar att kött och mejeri produkter är den största boven för koldioxid utstsläpp. Det beror på att man ger för mycket kraftfoder. Annars är de flesta överens om att det är bilar och uppvärmning av hus som bidrar

Jag tror inte ett dugg på den synen för har vi infört de kostvanorna för 300 år sedan har det inte bott några människor här. Det finns många andra varelser på planeten som lever på kött och de har ingen köttfri månad. Köttet som människor äter är till största delen uppfödningar för att ätas. Vi har i vårt land ingen självförsörjning av livsmedel utan ca 50 % importeras och det är en större del av grönt som importeras och transporteras.
þÿ

3 kommentarer

  1. Olle

    Om korna äter Soja som ingår i kraftfodret eller om veganerna gör det blir väl ungefär samma effekt.
    Den koldioxid korna släpper ut efter att ätit gräs är samma effekt som gräset skulle ha släppt ifrån sig när det förmultnat så jag förstår inte varför kon skulle vara värre ??

  2. Gunnar Karlsson

    Apropå mat så är det underligt att vi som med dagens mått mätt fick så näringsfattig mat på 40-50 talet fortfarande håller oss friska generellt sett . Förklara det den som kan.

  3. Jonas

    Hej Lennart!
    Du har rätt i att fler djur än människan äter djur. Det är dock en stor skillnad att jaga för sin överlevnad än som vi människor gör: föder upp djur för att leva i överflöd medan andra människor på jorden får sin mark förstörd tack vare odlingar av den mat som de djur som vi människor äter. Det är just detta som gör kött och mejeriproduktionen till den värsta koldioxidutsläpparen.

    Angående mjölken finns det även flera experter och forskare som menar att vi inte behöver mjölk. http://svenska.yle.fi/artikel/2015/11/19/forskare-vid-harvard-mjolk-dodar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.