Vad bra att Panamandokumenten blev offentliga

Panamadokumenten blev offentliga. Det blev de delvis när en sökbar databas lanserades under måndagskvällen. Informationen i den gigantiska läckan har träffat rätt, konstaterar Expressens utrikeskommentator Mats Larsson.

”Tålamodet börjar tryta med en rik elit som tycks komma undan med det mesta”, skriver han och fortsätter:
”Den stora finanskrisen 2008 har ändrat på spelreglerna, breddat missnöjet och förstärkt känslan att det finns en elit däruppe som slipper betala priset.”

Tidigare under måndagen publicerade SvD Näringsliv de krav som myndigheter i USA ställt på den svenska storbankskvartetten. Man vill ha information om allt samröre med Mossack Fonseca, advokatbyrån i Panama.

”Budskapet, framfört med byråkratprosans motsvarighet till en inslagen dörr vid en gryningsräd, går inte att missförstå: det här är allvar”, skriver Andreas Cervenka i en analys.
Han menar vidare att de vore en bra idé för Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken att erkänna felaktigheter nu snarare än senare.

Vi får väl se vad detta kommer att leda till i framtiden om det finns någon vilja i världen för att täppa till hålen i lagstiftningen. Tyvärr tycker jag att man har haft svårt att lyckas för stänger man ett konstrueras ett. Borg agerade mot de så kallade räntesnurrorna men där försöker man i alla fall med dessa. Undra på att det skett enorma kapitalöverföringar till de som redan har. Ingen Robin Hood politik precis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.