Trump har svårt att hålla sig till sanningen

Trump har svårt att hålla sig till sanningen. Mycket av den statistik som Han använde sig av i sitt tal var felaktig. Det skriver Dagens Nyheters USA-korresspondent Martin Gelin som har granskat talet. Huvudlinjen i Trumps tal handlade mycket om att han ville återställa lag och ordning i ett, enligt honom, krisande USA med exempelvis hög brottslighet.

I verkligheten har det skett en liten ökning av mord i storstäder under det senaste året, men det är en ökning från historiskt låga nivåer, skriver Gelin och tar även upp att Trump pratade om en rekordökning av antalet mord på poliser. ”Men även här var det betydligt värre förr. Under Reagans tid som president på 1980-talet mördades i snitt 101 poliser om året. Under Bill Clinton på 1990-talet var snittet 81 om året. Under Obama har genomsnittet varit 62. 

Det här är skrämmande att en som vill bli president far fram med osanning. Hoppas att media i USA kör med samma typ av granskning som Gelin på DN har gjort. Att han gör så är en sak men är det amerikanska folket så illa upplyst att de kommer att utse Trump till president då är det något fel. Det kommer säkert att dyka upp mera innan presidentvalet. Men vad har han för typ av människor som talskrivare måste man fråga sig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.