Ryssarna stödde Donald Trump i valet

Ryssarna stödde Donald Trump i valet. Det har diskuterats redan under valrörelsen och vi hörde ju hur Trump talade om om mailen som han påstod Clinton haft. Det finns mycket skrivet om detta och igår fanns en artikel i Nyhetssajten Omni. Jag lägger här ut hela artikeln som löd på följande sätt ”En rysk statlig tankesmedja som kontrolleras av president Vladimir Putin lade upp en strategi för att påverka det amerikanska presidentvalet till Donald Trumps fördel. Det uppger flera källor inom den förra och nuvarande amerikanska administrationen för Reuters.

De amerikanska tjänstemännen har kommit över dokument som cirkulerat inom tankesmedjan, Russian Institute for Strategic Studies. I ett av dem, som skrevs i juni förra året, rekommenderades Kreml att inleda en propagandakampanj på sociala medier för att få USA att välja en mer ryssvänlig president. Det andra skrevs i oktober och varnade för att Hillary Clinton var på väg att vinna valet. Rekommendationen blev då att försöka underminera och ifrågasätta det amerikanska valsystemet.” Slut citat Omni.

Det här ska då läggas till om de kontakter som personer från Trumps stab haft med folk från den Ryska ambassaden. Där var det en person som skulle ställa upp och vittna om han fick immunitet. Soppan runt Trump växer

7 kommentarer

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det finns ju bevis från en som var i Truplägret men han ville ha immunitet för att vittna. Med tiden kommer mycket att avslöjas om Trump. Nu ska han slakta den lilla välfärd USA genom att sänka skatterna mycket och det blir mest för honom själv och andra miljardärer och USA har ju redan ett av världens största budget underskott så vi får väl se när ekonomin rasar ihop

 1. Uffe

  Fortfarande inga bevis alltså, utan hörsägen från odefinierade källor som Reuters rapporterat.
  Att det finns krafter inom USA och andra länder runt om i världen som velat se Trump som president betvivlar jag inte. Att det sedan finns utarbetade strategier för att påverka valet är troligt, Men att man dessutom lyckats påverka valutgången är däremot inte speciellt sannolikt.
  I så fall är det ett rejält underbetyg till både amerikansk underrättelseverksamhet och det amerikanska valsystemet. Frågan är vad som är värre…

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det finns ju bevis för en av de första som fick kicken var ju beredd att vittna om han fick immunitet. Han visste

 2. johansson

  Svenska politiker stödde och hoppades på Clinton inför valet ,det gjorde du också så varför skulle inte ryssarna få önska att Trump blev president ? Att ryssarna skulle ha påverkat valutgången finns det inga som helst belägg för det är bara idiotiska spekulationer av dåliga förlorare. Trump och Putin verkar ju inte heller vara så bra kompisar som tidigare antytts

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det är det enda land som blandat sig i ett annat lands inre angelägenheter. Man kan inte göra som USA bara åka och bomba som man gjorde i Afghanistan. Det har de gjort förut i många länder och Trump är beredd att göra det. Jag vill inte ha tillbaka en tid då USA och Ryssland delar upp världen och där får den andre göra vad de vill

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Men det är skillnad på metoder. Sverige har aldrig sysslat med falska nyheter och nu gör de samma sak i Frankrike

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>